16 Kasım 2014 Pazar

Milli Merkez Genelgesi- Türker Ertürk artık üyemiz değil

E. Tuğa. Türker Ertürk, 12 Kasım'da CHP'den istifa etmişti.


Ertürk, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Milli Merkez'e haber vermeksizin Anadolu Partisi kurucuları arasında yer aldı.

Milli Merkez bu konuda bir Genelge yayımlayarak, Ertürk'ün Milli Merkez ile bir irtibatının kalmadığını açıkladı.

Bir asker olduğundan disiplin konusunda çok duyarlı olması gereken Tuğa. Ertürk'ün bu davranışı şaşkınlıkla karşılandı.


İ.Ü. Öğretim Görevlisi Tuncay Erciyes, Tuğa. Ertürk'e hitaben yazdığı açık mektupta şöyle diyor: (Kısaltarak veriyorum)

"Emine Ülker Tarhan'ın Atatürk'te birleşenleri bir araya getirmeye çalışmadan alelacele yeni bir parti kurması beni şaşırtmadı. Ama sevdiğim, güvendiğim Ertürk'ün onunla GİZLİCE bir parti kurması beni üzdü."

"Yapmanız gereken şey AKP'yi devirmenin ancak GÜÇBİRLİĞİ ile, bütün partilerin tabanından oy alabilecek bir milli mutabakat partisi ile mümkün olduğunu Tarhan'a anlatmanız, onu MİLLİ MERKEZ'e katılmaya davet etmeniz, ve Milli Merkez'in tüm AKP karşıtı milliyetçileri bir araya getirerek oluşturacağı partinin kurucularından biri olmasını sağlamanızdı."

"Siz niçin tüm yurtta 230 toplantı düzenlemiş, 19 il ve 50 ilçede örgütlenmiş Milli Merkez'i dışladınız ve sıfırdan işe başladınız, anlamam mümkün değil."

"8 Kasım 2014 günü Emine Ülker Tarhan ile Milli Merkez Yöneticileri Türker Ertürk, Süheyl Batum, Necla Arat, Ufuk Söylemez, Ümit Ülgen, Arslan Bulut ve Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural bir araya geldiniz. Aranızda şu konuşma geçti:
Haluk Dural: "Bir parti kurma teşebbüsünüz var mı?"
Tarhan: "Hayır, Yok."
Dural: "Milli mutabakata dayanan, sadece CHP'nin değil, AKP, MHP, kuşkusuz İP'in de tabanındaki insanlardan oy alabilecek bir parti kurma çabası içindeyiz. Siz de aramıza katılırsanız bu boşluğu daha iyi doldururuz. 2015 seçimlerine katılma hakkı olan bir partiyi devir alıyoruz"
Tarhan: "Lider lazım. Şu anda lider yok. Teklifinizi düşüneceğim."

"Bu toplantıdan kısa bir süre sonra facebook sayfanızda Tarhan'ın ve kendinizin isim ve resimlerini içeren bir ilanla ANADOLU PARTİSİ'nin kurucusu olduğunuzu duyurdunuz.."
"Belli ki, Tarhan ile parti kurma çalışmaları yaptığınızı Milli Merkez'den gizlediniz ve Milli Merkez'den istifa etmeden bir parti kurucusu oldunuz."

"Üstelik, sizi seven insanlara telefon edip, kurduğunuz partiye üye olmaya çağırdınız. Bu davranış etik dışıdır, yanlıştır, ve emekli de olsa, Türk ordusunda PAŞA rütbesine kadar yükselmiş ATATÜRKÇÜ BİR ASKERE HİÇ YAKIŞMAZ."

Açık mektubun tamamı:

Tuncay Erciyes, ayrıca, konu ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: (Kısaltarak veriyorum):

Tuncay Erciyes

"Sevgili dostlarım"

"Yeni kurulmuş bir partinin 2015 seçimlerine katılabilmesi için 7 Aralık 2014'e kadar en az 41 ilde ve bu illere ait ilçelerin üçte ikisinde örgütlenmiş olması ve Genel Kongresini yapmış olması gerekir. 23 günde böyle bir parti kurulması imkansızdır. Demek ki Tarha, hazırlıklara en az 6 ay önce başlamış olmaktadır."

"Milli Merkez Yöneticileri ile yaptığı toplantıda "Bir parti kurma teşebbüsünüz var mı?" sorusuna "Hayır" diye yanıt vererek YALAN söylemiştir."

"Türker Ertürk ise sessiz kalarak Tarhan'ın oyununa EŞLİK etmiştir."

"Şimdi düşündüğümde, Ertürk ve Tarhan ikilisinin bu tiyatroyu aylardan beri oynadıklarını ve herkesi kandırdıklarını anlıyorum."

"Çünkü, Haziran ayında, Bedri baykam'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla Milli Merkez dahil bi,rçok sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdiği ve benim de katıldığım toplantıda ERTÜRK ilk sözü almış, TARHAN'ın aday gösterilmesini teklif etmişti. Teklif neredeyse oybirliği ile kabul edilmişti."

"Tarhan'ın bugünlere hazırlık amacı ile reklamı böyle yapılmıştı."

"Tarhan'ın diğer muhalif guruplarla temas kurmadan şipşak parti kurmasının MUHARREM İNCE'nin hiç kimseye danışmadan Genel Başkan Adayı olup muhalefeti bölmesinden hiç bir farkı yoktur."

*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder