23 Ocak 2015 Cuma

Ergenekon Caddesi'nin adı Hrant Dink olsun

Kendilerine "Hrant'ın arkadaşları" adını takan güruh katilleri gizleyip suçu Ergenekon dedikleri yurtseverlerin, devrimcilerin üzerine atmak için çalıştılar.

Cinayetin Fethullah sicilli Emniyet Amiri Ramazan Akyürek'in kurduğu BBP bağlantılı sözde haber timi tarafından işlendiği apaçık ortada olmasına rağmen, davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesini talep ettiler.

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün odasına çat kapı girip çıkıyordu. O da sahte arkadaşlar çetesine dahildi.

Tertip çöktü, asıl fail olan Fethullahçı çete elemanları şimdi soruşturuluyor. Suçu birbirlerinin üzerine yıkmak ve işin içinden sıyrılmak için uğraşıyorlar.


 *********
 Ama sözde arkadaşlar Ergenekon yalanında ısrarlılar. Bu akşam Saat 20:00'de CNN Türk'te konuşan bir sözde Hrant dostu, Veli Küçük'ten bahsederek Hrant davasının Ergenekon'a bağlanamadığından yakındı.

Veli Küçük ile Ramazan Akyürek çetesi arasında ne gibi bir ilgi var? Veli Küçük'ü de tutuklayan aynı çete. Elbette biliyorlar ama görevleri icabı katilleri gizlemek zorundalar.

Şimdi de "Ergenekon Caddesi'nin adı değişsin, Hrant Dink olsun" kampanyası başlattılar.


Fethullahçı çetenin psikolojik savaşı bu şekilde devam ediyor. Bahane olarak: "Çünkü Hrant, Ergenekon Caddesi'nde öldürüldü" yalanını utanmadan söylüyorlar.

Halbuki Hrant, Halaskargazi Caddesi üzerinde öldürüldü. Bu caddeyi dik kesen Ergenekon Caddesi, olay yerinden 200 metre uzakta.

Amaç, cinayeti Ergenekon ile irtibatlandırmak ve zihinlere kazımak.

*********
HDP hemen görevden vazife çıkardı, bu isim değişikliği için bir kampanya başlattı.

CHP hiç geri kalır mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bu konuda bir kanun teklifi verdi.

Av. Ömer Yasa, "Ergenekon Caddesi'nin Adı Değiştirilemez" kampanyası başlattı.
İmzalamak için tıklayınız:

ERGENEKON CADDESİNİN ADI DEĞİŞTİRİLEMEZ

 

*********

"Soykırım da soykırım" diye yaygara koparan ve Hrant'ın adını bu kirli işe alet eden sahte arkadaşlar, Hrant'ın anısına saygısızlık yapıyorlar.


Çünkü Hrant, soykırım yasasına karşı idi. Hatta, "Bu yasayı Fransa'da çiğneyeceğim" demiş ve yasanın çıkmaması için hazırladığı deklarasyonu Ragıp Zarakolu'na ve Etyen Mahçupyan'a imzalatmıştı.


Bakınız:

http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2012/01/hrant-bu-yasay-fransada-cigneyecegim.html


Bu yasayı Fransa'da, İsviçre'de, Almanya'da Hrant'ın yerine Perinçek çiğnedi. Demek ki gerçek arkadaş Perinçek, kendilerine "Hrant'ın arkadaşları" adını takan çete ise, Hrant'ın düşüncelerinin tam tersini savunan sahtekarlar.


Aydınlık, 10 Ocak 2012

*********
Hrant hayatta olsa idi, onların bu yaygarayı koparmalarına karşı çıkardı. Öldürülmesinin nedenlerinden biri de bu.

Bir sözde arkadaşı telefon etti: "Bana para gönder". Hrant parayı göndermek üzere gazeteden çıktı. Telefon eden arkadaşla irtibatlı olan katil aşağıda bekliyordu. Mahkeme, bu telefonu kimin ettiğini Doğu Perinçek'in tüm ısrarlı çağrılarına rağmen araştırmadı.

Dink'in öldürülmesinin diğer nedenleri için bakınız:

*********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder