30 Ocak 2015 Cuma

Halk TV ekranında Türkiye düşmanlığı

Genel Başkan Yardımcısı dahil 8 CHP Milletvekilinin "Ermeni soykırımı ile yüzleşin" pankartının arkasında yürümesinden sonra, Türkiye'ye bir hançer de Halk TV ekranından saplandı.

"Medya Mahallesi" programında hem sunucu Ayşenur Arslan, hem de CHP Milletvekili Durdu Özpolat'ın sahibi olduğu Yurt gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli, Türkiye düşmanlığı yaptılar.

*********
Hüsnü Mahalli'ye göre, Doğu Perinçek'in suçu, soykırımın yargılanmasını yargılamaya kalkışması. Yani dünya kamuoyu Türklerin yaptığı Ermeni soykırımını yargılarken, Perinçek bu yargılamaya karşı çıkmış, bu yargılamayı yargılamaya kalkışmış. "Yargılayamazsınız" demiş.

Hüsnü Mahalli'nin Perinçek'i suçlayan sözleri aynen şöyle:
"Soykırımı yargılamayı yargılamaya kalkışmış"

Halbuki dünyanın her yerinde parlamentolar, uluslararası kamuoyu ve insanlar "Evet, bir soykırım olmuş" diyorlarmış.

*********

Hüsnü Bey "soykırım yaptık" diyor, Ayşenur Hanım da "Hı hı" diye onaylıyor. İşte konuşmanın o bölümü:

Ayşenur Arslan:
"Soykırım deyin demeyin ama yüzbinlerce Ermeni öldürüldü."

Hüsnü Mahalli:
"Sonuçta uluslararası kamuoyu ve karar merkezleri, yani bir çok parlamenter, bir çok parlamento zaten "soykırım" demiş.

Ayşenur:
"Hı hı"

Hüsnü:
"Soykırımı yargılamayı yargılamaya kalkışmış. Yani Fransa Parlamentosu, İtalyası, Rusyası, Amerikan Alt Komitesi, Üst Komitesi... Yani bir tek Kongre kalmış. Daha önemlisi insanların kafa, düşünce kalıplarında evet, bir soykırım olmuş. Dünyanın neresine giderseniz gidin..."

*********
Mahalli'ye göre Türk Milleti'nin "Soykırım yapmadık" demesi, hastalıklı bir yapının göstergesi. Millet sağlıklı düşünebilseydi, soykırım yaptığımızı kabul ederdi. İşte o sözler:

Mahalli:
"Sosyolojik demiyorum, patalojik bir durum var toplumda."

*********



Ayşenur ve Hüsnü'ye göre AKP, yurtdışı yasağını kaldırarak Perinçek'e destek verdi. AKP'nin amacı, İşçi Partisi'nin CHP'den oy tırtıklamasını sağlamak. (Keşke Perinçek, yani Türkiye davayı kaybetse de, İşçi Partisi CHP'den oy tırtıklayamasa.)

Aşnenur Arslan:
"Bağışın gitmesi AKP adına destek"

Hüsnü Mahalli:
"Doğu Perinçek’in yurtdışı yasağının kalkması ilginç. Hükümetin İP’ye göz kırptığı söyleniyordu. Ulusal Kanal, Aydınlık ve İşçi Partisi’nin, CHP konusunda nasıl bir tavır aldığını biliyoruz."

Ayşenur:
"Evet sürekli CHP’ye çatıyorlar. Sürekli CHP ve Cemaat’e çatıyor, AKP’ye neredeyse hiç bakmıyor."

Hüsnü:
"Dolayısıyla hani onun tartışılması gerekir bence. “Bak ben sana buradan izin veriyorum. Git kahraman ol dön. O kahramanlık şeyinde de belki biraz daha CHP’yi sarsarsın, belki biraz daha CHP’den oy alırsın.” taktiği uyguluyorlar.

*********
Bu dava kimsenin umurunda değilmiş. Yerel ve uluslararası medyada haber konusu olmamış. Sadece Perinçek medyası bu olayı işliyormuş. Deniz Baykal ile Egemen Bağış'ın birlikte verdikleri fotoğraf karesi olmasa imiş, ülkemizde de hiç haber olmayacakmış bu mahkeme...

Hüsnü:
"Dün de, bugün de hızlı hızlı baktım. Ben hiç bir uluslararası medyada görmedim bunu. Yani şu mahkeme olayı hiç bir yerde haber değil."

Ayşenur:
"Bizim için önemli, Ermenistan için önemli."

Hüsnü:
"Sizin için önemli, yani bu Perinçek meselesinden kaynak... Yani Türk medyasında da çok öyle fazla şey yok. Sırf Perinçek medyasında...

Ayşenur:
"Hayır, hayır. Açıkça söyleyeyim. Baykal - Bağış karesi olmasaydı...

*********
Perinçek'e duyulan haset ve kıskançlık. Kılıçların Efendisi dururken nasıl olur da Perinçek milli kahraman olur?

Biraz önce "Yerel ve uluslararası medyada görmedim" diyorlardı. Şimdi de "AKP Perinçek'i desteklediği için gazetelerin birinci sayfasında görünüyor" diyorlar. Şaşkınlıktan ne diyeceklerini şaşırdılar.

Ayşenur Hanım, "Perinçek neredeyse bir milli kahraman gibi uğurlanıyor" derken sesi çatallanıyor. Neredeyse üzüntüsünden ağlayacak.

Buyurun:

Ayşegül Arslan:
"Şu var. Senin az önce söylediğin, mesela AKP’den destek meselesi belki de bu olayın iç kamuoyunda bu kadar öne çıkmasına, şimdi bakıyorsunuz gazetelerin birinci sayfasında görüyorsunuz. Perinçek neredeyse bir milli kahraman gibi uğurlanıyor. İşte Egemen Bağış orada vs. vs. Yurtdışı yasağı kaldırılıveriyor bir anda, pek çok kişi için kaldırılmazken. Şimdi bu sadece İP, CHP’den ne kadar oy tırtıklarsa meselesi değil. Aynı zamanda AKP’nin içerideki milliyetçi oylara da göz kırpması meselesi de belki. Çünkü milliyetçi hassasiyet bu konuda kendisini çok fazla gösterir malum."

Programın tümünün bant çözümü:


*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder