1 Ocak 2015 Perşembe

On bin Kubilay


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi on bin genç Kubilay olup Kızılay'dan Anıtkabir'e yürüdü.

"Hırsızlık, yolsuzluk gericiliğin fıtratında var" pankartının taşındığı eylemde Asteğmen Kubilay'ın yobazlar tarafından katledilişinin 84. yılı nedeniyle Kubilay şapkası giyen 84 genç "Kubilay dirildi, karanlığı boğacak" sloganıyla yürüyüşün en önünde yer aldı.


"Kadını eve, karanlıklara hapsetmeye kalkan yobaz ve gerici kafaların karşısında Kubilaylar var. Madenciye yaşam odasını çok görenler, bin odalı saraylar yaptırıyor.

Cumhuriyet'i yıkmaya kalkanları yıkacağız. Türkiye'yi bölmeye kalkanlara karşı Türkiye'yi birleştireceğiz. Bu gericileri, yobazları alt edeceğiz."

(TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in konuşmasından)

Eyleme Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İşçi Partisi, Vardiya Bizde Platformu, Eğitim-İş ile sanatçı ve yazarlar destek verdi.
3 dakikalık görüntü kaydı:

Aydınlık dışında hiç bir gazete haberi ön sayfadan vermedi, arka sayfalarda birkaç satırla geçiştirdi.
CHP'li Durdu Özpolat'ın sahibi olduğu YURT ise hiç görmedi. Böyle bir eylem haber değil ise, haber nedir? İşte cevabı: YURT, Uludere'nin yıldönümünde TSK'yı hedef aldı, HDP'nin düzenlediği ve PKK propagandasının yapıldığı anma törenine "UNUTMAYACAĞIZ" manşeti altında ilk sayfada yer verdi.


*********
*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder