18 Ocak 2015 Pazar

Perinçek'in Türkiye'yi savunması engelleniyor

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, 18 Ocak 2015 günlü Aydınlık gazetesindeki köşesinde olayı şöyle özetliyor:

 

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Doğu Perinçek başta olmak üzere yurtseverler Talat Paşa Komitesi önderliğinde Lozan, Berlin ve Paris'te "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" diye haykırarak "Ermeni soykırımı yoktur" denilmesini cezalandıran yasayı çiğnediler.

Lozan'da yaptığı savunmaya rağmen mahkum edilen Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı itirazı kazandı. Böylece başta İsviçre olmak üzere bu yasayı çıkaran ülkeler davayı kaybettiler.

Ancak İsviçre, kararı temyiz etti. AİHM, Strazburg'da yapılacak olan duruşmaya savunma tarafı olarak Doğu Perinçek'i davet etti.

4 ay kadar önce Doğu Perinçek, yetkili makamlara başvurarak, Türkiye'yi savunmak üzere Strazburg'a gidebilmek için, Ergenekon Mahkemesi tarafından konulmuş olan yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasını talep etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Perinçek'in duruşmaya katılmasını ben de arzu ediyorum" dedi ama hemen ardından yurt dışına çıkış yasağını Yargıtay'ın kaldırabileceğini söyleyerek topu taca attı.

Bakınız:

Halbuki Hükümet isterse sorunu kolayca çözer. Geçmişte uygulamaları var.
-- Perinçek'e diplomatik dokunulmazlık verilebilir
-- İzinli sayılabilir. Yani yurt dışına çıkış yasağı geçici olarak Strazburg duruşması süresince kaldırılabilir.

Daha geçen hafta benzer bir uygulama yapıldı.
PKK kodamanlarına 4 ay içinde Türkiye'ye gelip ifade vermeleri halinde tutuklanmama garantisi verildi.

Bakınız:

Türkiye'yi bölmek isteyenlere ayrıcalık tanınıp Türkiye'yi savunmaya gidecek olan Perinçek'e yasalardan bahane bulunması, AKP Hükümetinin hesabını veremeyeceği bir uygulama olur.

Duruşmaya 10 gün kaldı.


*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder