8 Ocak 2015 Perşembe

Şemdinli kumpası mağdurları 10 yıldır cezaevinde

Şemdinli'de Umut Kitabevi'nin bombalanması, TSK'ya kurulan ilk ciddi tertipti.
Kumpas mağduru 2 astsubay (Ali Kaya ve Özcan İldeniz) ile haber elemanı Veysel Ateş 10 yıldır cezaevinde.

Ergenekon tertipleri zincirinin ilk halkası olan Şemdinli ile son halkası olan Casusluk mağdurları hala özgürlüklerine kavuşamadılar.

Kitabevinin sahibi olan Seferi Yılmaz, PKK'nın 15 Ağustos 1984'teki Şemdinli eylemine katılan bir PKK militanı. Kumpas mağduru astsubaylar 10 senedir hapislerde süründürülürken PKK militanı Seferi Yılmaz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde HDP'den Şemdinli Belediye Başkanı seçildi.

Avukat Vedat Gülşen, Şemdinli tertibi ile ilgili olarak Aydınlık'a konuştu.



Fethullah Çetesi, Askeri Mahkeme'nin bilirkişi raporunu işleme koymadı. Rapor, bombayı suçlanan bu üç kişinin atmadığına dair ayrıntılı bilgi aktarıyor. Ayrıca lehte birçok delil var. Bunların hepsi Cemaatin yönetimindeki Mahkeme tarafından gözardı edildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı Seferi Yılmaz'a ait kitabevi 9 Kasım 2005 günü bombalanmış, bir kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı.

Olay sırasında bölgede bulunan astsubaylar ve haber elemanı linç edilmek istenmişti. 

Cemaat mensupları tarafından hazırlanan iddianamede TSK içinde bir çete olduğu öne sürülmüş ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt hedef alınmıştı.

Ergenekon, Balyoz, odaTV ve Şike tertipleri çökertilip mağdurları serbest kalmasına rağmen, 10 yıldır esarette olan Şemdinli mağdurları neredeyse unutuldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir tebliğname hazırlayarak Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği mahkumiyet kararının onanmasını istedi.

Dosya şu anda Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda.

http://www.aydinlikgazete.com/turkiye/tskya-ilk-tertip-semdinli-bilirkisi-raporlari-gozardi-edildi-h59897.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder