10 Ocak 2015 Cumartesi

Türkan Saylan kumpası da çöktü



Paralel F Çetesi tarafından ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) bilgisayarında yapılan dijital sahtecilik bilirkişi raporu ile kanıtlandı.

Poyrazköy kumpasında delil olarak gösterilen dijital verilerin ÇYDD bilgisayarında oluşturulmadığı, ÇYDD bilgisayarına sonradan topluca kopyalandığı 15 sayfalık raporda ortaya konuldu.

ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde el konulan hard diski inceleyen Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi'nin bulguları şöyle:

13 Nisan 2009'da el konulan hard diskin imajı (kopyası) çıkartılıp ÇYDD'ye verilmemiş, bu konuda tutanak da düzenlenmemiş.

Daha sonra Emniyet'te alınan imajın tarihi 15 Mart 2009. Polis, el koyduğu hard diskin kopyasını el koyma tarihinden 1 ay önce çıkarmış (!). Böyle bir şey olabilir mi? Bütün Ergenekon tertiplerinde görülen tarih sahteciliği burada da yapılmış. Emniyet'teki bilgisayarların tarihinin geri alınmış olduğu apaçık görülüyor.

Bilirkişi raporuna göre ÇYDD görevlileri bilgisayarı en son 10 Nisan 2009 tarihinde, yani polisin el koymasından 3 gün önce kullanmış ve bilgisayarı kapatmışlar. O tarihten sonra bilgisayar açılıp kullanılmamış.

Polisin bilgisayara el koyduğu tarihten sonra bilgisayar kapalı iken hard diske 171 farklı silinme kaydı ve 40 binden fazla şüpheli işlem kaydı yapıldığı bilirkişi incelemesinde anlaşıldı.

Sahtecilik şöyle yapıldı: Hard disk, başka bir zaman dilimine ayarlanmış başka bir bilgisayara bağlandı ve ÇYDD hard diskine aralarında İddianame'de de adı geçen 39 dosyanın da bulunduğu 627 Microsoft Office dosyası kopyalandı. Bu dosyalar daha sonra silindi.

Bu dosyalar silindikten sonra hard diskin imajı (kopyası) alındı. Daha sonra, silinmiş olan 627 dosya kurtarıldı. Bunların 39 adedinde suç unsuru tespit edildi.

Kumpasçılar, İddianame'ye "39 suç dosyası ÇYDD bilgisayarında düzenlendikten sonra silinmiş, biz kurtardık." diye yazdılar.

Bu dosyaları ÇYDD hard diskine kumpasçıların yükleyip sildiği, sonra da kurtardığı bilirkişi raporu ile belgelendi.

Kanser hastası olan Türkan Saylan, bu kumpası aydınlatamadan ve belki de bu yüzden üzüntüsünden beklenenden daha erken aramızdan ayrıldı.

********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder