2 Ocak 2015 Cuma

Yargıtay'da Cemaate karşı Cumhuriyetin zaferi

HSYK'dan sonra Cemaate bir tokat da Yargıtay'dan
F tipine ikinci darbe

Aydınlık, 23 Aralık 2014

Yargıtay'a 144 üyenin atanmasından sonra, yeni oluşturulan 8 ceza dairesinin başkanlık seçimleri HSYK tarafından yapıldı.

Fethullahçı Çete'nin Ergenekon tertibi kapsamında telefonlarını dinlediği kişiler başkan seçildi.

F tipi basının "Ergenekon'un Yargı'daki başı" diye hedef gösterdiği Hamdi Yaver Aktan, 18. Ceza Dairesi Başkanı oldu.

Gizli tanıkların suçladığı, F tipinin teknik ve fiziki takibe aldığı Hüseyin Boyrazoğlu 21. Daire ve İbrahim Şahbaz da 22. Daire Başkanı oldular.

Aydınlık, 30 Aralık 2014

F tipi tamamen temizlendi.

Yargıtay'da daireler ve dosyalar üzerinde tasarruf yetkisi bulunan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun yeni 12 asıl ve 8 yedek üyesinin çoğunluğu, Cumhuriyetçi "Yargıda Birlik Platformu" (YBP) üyesi olan gerçek yargıçlardan oluşuyor.

Bu Kurul, daire başkanlarının dairelerini değiştirebiliyor, herhangi bir dairedeki üyeleri tek tek veya toplu halde başka dairelere gönderebiliyor, dairelerin baktığı dava türlerini değiştirebiliyor.

Böylece, 2010'da Yargıtay'a blok olarak yerleştirilen F tipi Cemaat yapılanmasının etkinliği kırıldı, dengeler büyük ölçüde değişti.

Cumhuriyet gazetesi, Yargıtay seçimlerini de çarpıttı

Fethullahçı Çetenin her alanda tasfiye edilmesinden hoşlanmayan Cumhuriyet gazetesi, Aydınlık dışındaki diğer gazetelerle birlikte, HSYK seçimlerini çarpıtmıştı. (Bak: arşiv)

HSYK seçimlerinde çoğunluğu Cumhuriyetçi "Yargıda Birlik Platformu" kazandığı halde, bu gazeteler "HSYK AKP'ye bağlandı" diye gerçeği ters yüz eden haberler yapmışlardı.

Hatta Cumhuriyet daha ileri giderek, Yargıda Birlik Platformu Sözcüsü Abbas Özden'e iftira atmıştı.

Ergenekon kapsamında İşçi Partisi'nde kanunsuz arama yapan 10 F tipi polis hakkında anında dava açmış ve bu yüzden o dönemin F tipi HSYK'sından dan kınama almış olan Abbas Özden hakkında "İşçi Partisi'nde arama yaptıran Savcı" diye söz ederek, gerçeğin 180 derece tersini yazmıştı.

Cumhuriyet, şimdi de, Yargıtay seçimlerini Cumhuriyetçilerin kazandığını bile bile, "AKP Yargıtay'ı da şekillendiriyor" manşeti attı.


"Özellikle Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin başlıkları yüz karasıdır. Çünkü Cumhuriyetin güçlerini yanıltıyorlar.

***********
arşiv:
HSYK seçimi: AKP'nin zafer kazanmış havaları çaresizlikten
F Çetesi bozguna uğradı, CHP ve MHP ağladı
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/10/f-cetesi-bozguna-ugrad-chp-ve-mhp-aglad.html
***********





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder