26 Şubat 2015 Perşembe

CHP ve MHP'yi hedef alan tek sözcüğümüz yok


Yepyeni Ergenekon masalları, hurafeleri piyasaya çıktı. Birçok insan ne yazık ki bunlara inanıyor.

Bu hurafelerden biri şu: Vatan Partisi yöneticileri CHP ve MHP'yi hedef alıyorlarmış. Hatta sadece CHP ve MHP yöneticilerine değil, bu partilerin üyelerinin tümüne hakaret ediyorlar, onlara "vatan haini" damgası vuruyorlarmış.

*********

Bu hurafe o kadar dallanıp budaklanmış ki, Sayın Örsan Öymen bile inanmış. Sayın Öymen, 22 Şubat 2015 günlü Aydınlık'taki "CHP Düşmanlığı" başlıklı yazısında şöyle diyor:

"Özellikle eski İşçi Partisi ve onun yerine kurulan Vatan Partisi yönetim kademesinde ve tabanında, vahim boyutlara ulaşmış ve kemikleşmiş bir CHP düşmanlığı gözlemleniyor."

"CHP'deki bazı yöneticilerin hatası, partiye üye olan herkese ve partinin kurumsal kimliğine kesiliyor."

"CHP'nin lehinde herhangi bir şey söylediğinizde, olmadık hakaretlerle ve aşağılamalarla karşılaşabiliyorsunuz."

"CHP'yi toptan yerin dibine batırmak ve CHP üyesi 1 milyonu aşkın insanı, CHP'ye oy vermiş 13 milyon kadar vatandaşı aşağılamak, onlara hakaret etmek, onlara "vatan haini" damgasını yapıştırmak, Vatan Partisi üyelerine yakışmayacak bir davranıştır."

Yazının tamamı için bakınız:

*********

Bu yazıyı Aydınlık'ta okuyunca "Acaba bir kabus mı görüyorum" diye kendimi çimdikledim.

Evet, Sayın Öymen köşe yazılarında CHP'yi savunabilir, Vatan Partisi'ni de eleştirebilir. Sayın Türker Ertürk de Anadolu Partisi yöneticisi olarak Aydınlık'ta köşe yazıları yazmaktadır. Bunda karşı çıkılacak bir şey yok.

Ancak, eleştiri gerçekler temelinde yapılmalıdır. Sayın Öymen'in eleştirisinde gerçek hiç bir nokta yoktur. Tamamen hurafeler, söylentiler üzerine yapılmış bir eleştiridir.

Buradan anlıyoruz ki, Sayın Öymen, yazarı olduğu Aydınlık gazetesini okumamaktadır. Vatan Partisi'nin başta Genel Başkan Perinçek olmak üzere yöneticilerinin konuşmalarını dinlememekte, yazılarını okumamaktadır.

İşçi Partisi veya Vatan Partisi yöneticileri ne zaman, nerede CHP veya MHP üyelerine hakaret etmiş, onları aşağılamış, onlara "vatan haini" demiştir? Var mı böyle bir konuşma, var mı böyle bir yazı?

Tam aksine, Vatan Partisi, halkçıları, milliyetçileri, yani CHP ve MHP üye ve yandaşlarını kendi saflarına çağırmaktadır. Hangi parti hakaret ettiği, aşağıladığı, "vatan haini" dediği bir kişiyi üye olmaya çağırır? Vatandaş o partiye "Hadi git oradan, hem beni aşağılıyorsun hem de saflarına çağırıyorsun, ben vatan haini isem niye beni üye yapmak istiyorsun?" demez mi?

CHP, MHP ve diğer partilerden bir çok kişi Vatan Partisi'ne üye olmaktadır. Vatan Partisi onları aşağılamış olsaydı, onlar Vatan Partisi'ne üye olurlar mıydı?

Sayın Öymen'in saçmalığı bu kadar açık olan bir palavraya inanmış ve ciddi ciddi yazmış olmasına hala inanamıyorum.

*********

Aynı suçlama Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'da katıldığı Gündem Özel'de bir dinleyici tarafından ortaya atıldı.

Perinçek, suçlamayı özetle şöyle yanıtladı:

"Vatan Partisi Genel Başkanı Silivri'den çıktığı 10 Mart 2014 gününden bu yana Türkiye'nin dört bir yanında mitinglerde ve kapalı salon toplantılarında, televizyon ekranlarında ve basın toplantılarında halka seslendi. Son olarak 15 Şubat 215'de Olağanüstü Kurultay'da konuşma yaptı. O konuşmalarda CHP ve MHP'yi hedef alan tek bir sözcük var mı? O partilerin adları bile geçmiyor."

"Vatan Partisi, yurttaşlara AKP iktidarının girdiği çıkmazı ve Milli Hükümetin yapacağı işleri anlatıyor. Konuşmalarımızda CHP ve MHP'nin isimleri bile geçmiyor."

"CHP ve MHP, ilgi alanımız dışındadır."

Perinçek'in bu konudaki yazısı için bakınız:

*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder