19 Mart 2015 Perşembe

Celal Adan Fethullahçı ağzıyla konuşuyor. Ülkücüler VATAN'a!



Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan Vatan Partisi Genel Başkan Yard. E. Kıd. Jan. Albay Hasan Atilla Uğur, Celal Adan'ın şahsında MHP yöneticilerini ağır bir şekilde suçladı.

Albay Uğur'un sözleri özetle şöyle:

"Adan, Fethullahçı ağzıyla konuşmasın. Pislik atmaya çalıştığı insanların ne olduğunu iyice incelesin."

"MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ergenekon ve Balyoz'da darbe heveslilerinin yargıladığını söyledi. Silivri'de gerçekten hukuk varmış gibi konuştu."

"MHP'li Adan'ın bu açıklaması, Vatan Partisi'nin MHP ve CHP yönetimlerine yaptığı eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir."

"Cela Adan'ın söylediklerinin aynısını PKK elebaşılarından Cemil Bayık bir gün önce söyledi. Dedi ki: "Ergenekon ve Balyoz'u AKP ve Fethullahçılar bizim desteğimizle yapmıştır. Biz bu desteği vermeseydik Türk Ordusu'nu hapsedemezlerdi.". Böylece Adan ve Bayık'ın açıklamalarıyla MHP yönetimi ve PKK aynı zemine oturmuştur."

"Devlet Bahçeli ve Oktay Vural'ın Adan'a destek vermesi dikkat çekicidir."

"Engin Alan gibi değerli bir komutan da Balyoz'da hedef alınmıştı. Bu açıklamalardan sonra Engin Alan Paşam belki de aday olmayacak ve tepkisini bu şekilde gösterecek."

"Vatan millet mücadelesinin yapıldığı yer VATAN Partisi'dir. Ülkücü kökenli biri olarak Hasan Atilla Uğur da buradadır. Bütün ülkücülere kapımız açıktır."

***********
  


Cemil Bayık:
“PKK darbelere ve silahlı vesayete karşı olan bir harekettir. Silahlı vesayete karşı olduğu yalanıyla halkı kandıran Erdoğan’a geçmişin darbecilerini yargılatmasını sağlayan da PKK’dir. Eğer PKK büyük bir direniş ortaya koymamış olsaydı Türk ordusu hiçbir zaman AKP karşısında geri adım atmazdı. AKP o mahkemeleri geliştiremezdi. Hatta o mahkemelerde AKP yargılanırdı. (…)”
Bakınız:

***********

Demek ki neymiş?
PKK darbecileri yargılatmış. MHP de darbecileri  yakalamış.
Darbecilere karşı kutsal ittifak. (İttifakın diğer bileşenleri AKP, F Çetesi ve CHP)

Celal Adan:
"Ergenekon ve Balyoz diye ifade edilen olayların tamamında bir hayal kurulduğu ve bir takım şeylerin yapıldığı belli.Bir takım hevesler olduğunu gördük, yakaladık."
Bakınız:

***********

15 Ekim 2013 günlü yazımdan bir bölüm:

Devlet Bahçeli "Yargı çözer, yargıya güveniyoruz" diyordu. "Darbeciler ayıklansın" diyordu.
Korgeneral Engin Alan, Genel Başkanı'nın bu sözlerine aldanıyordu. Kendisinin suçsuz olduğunu biliyordu. Demek ki darbeciler vardı ve kendisi yanlışlıkla tutuklanmıştı. Er geç gerçek ortaya çıkacak, darbeciler cezalandırılacak, kendisi de diğer suçsuzlarla birlikte serbest kalacaktı.

Kemal Kılıçdaroğlu da aynı teraneleri yineliyor, Bahçeli gibi o da mahkemenin süratle hareket ederek suçlu ile suçsuzu ayırmasını istiyordu. "Darbe davasını destekler konuma düşmek istemem" deyip Yargıtay duruşmalarına katılmıyordu. Mustafa Balbay da tıpkı Engin Alan gibi düşünüyordu. Suçsuz olduğu için mutlaka serbest kalacaktı. Her duruşmada bıkıp usanmadan Hakimlere, Savcılara "Benim suçum ne, suçumu söyleyin" deyip durması bu yüzdendi.

MHP ve CHP Genel Başkanları, Ergenekon, Balyoz gibi davaların bir tertip olduğunu biliyorlardı. Ama bu gerçeği Türk Milletine açıklamıyorlar, "Hukuk çözer, darbeciler ayıklansın" gibi teranelerle gerçeği gizliyorlardı.

Eğer işin içinde bir tertip olsaydı, CHP ve MHP Genel Başkanları yüzbinlerce, hatta milyonlarca partiliyi Silivri'ye, Tandoğan'a yığar, bu dünyayı tertipçi AKP'ye dar ederlerdi. Engin Alan ve Mustafa Balbay işte böyle düşünüyorlardı. Demek ki tertip yok, dava vardı ve suçsuz oldukları nasıl olsa anlaşılacaktı.

CHP ve MHP Genel Başkanları "Bunların hepsi suçsuz. Bu davalar AKP'nin ABD ile birlikte ordumuza ve aydınlarımıza karşı yaptığı bir saldırıdır, bunlar tertiptir" demiyorlar, gerçeğin üzerini örtüyorlardı.

Bakınız:
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder