23 Mayıs 2015 Cumartesi

Dersimli Kemal'in son incileri

Dersimli Kemal'in son incileri şunlar:
"Atatürk'ün tek parti dönemi kötü idi"
"Enteller HDP'nin barajı aşmasını istiyor"

İşte ayrıntılar:

Dersimli Kemal, Fethullah çetesi'nin yayın organı olan ZAMAN gaz tenekesine konuştu, AKP Hükümeti'nin uygulamalarını 1930'lu yılların tek parti dönemine, yani Atatürk dönemine benzetti ve sonunda şöyle dedi :
"Türkiye 1930'lu yılların tek parti döneminden daha kötü"

Tercümesi: Atatürk de, onun dönemindeki CHP de kötü idi.



Bu açıklama, Haziran 2014'te Diyarbakır'da bölücülerin düzenlediği 2. Tigris Diyalogları Toplantısı'ndaki sözlerinin devamı niteliğinde idi (Tigris, Dicle demek oluyor Amerikancada). Dersimli Kemal orada şöyle demişti:

"Artık 1930'lardaki CHP değiliz. Bizi hala 1930'ların CHP'si gibi görmeyin. Dünyayla paralel olarak biz de değiştik. Yeni şeyler söylüyoruz."

"Sürecin (AKP ile PKK-KDP'nin birlikte yürüttükleri bölücü açılım sürecini kastediyor) başarısını demokrasiyi içine sindiremeyen bir insana bağlamışız. (Tayyip'i kastediyor. Bölücü açılımı biz CHP olarak Tayyip'ten daha iyi yönetiriz, yani Türkiye'yi Tayyip'ten daha iyi böleriz diyor)"




Dersimli, entellerin HDP aşkını şöyle dillendirdi:
"Bize gelen anketlerde HDP’nin barajı aşacağı görülüyor. En azından toplumun belli çevreleri aşması yönünde temennilerde bulunuyorlar. Entelektüel kanattan böyle bir dilek var."

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/kemal-kilicdaroglu-ndan-hdp-degerlendirmesi-baraji-asacak-gibi-gorunuyor-h60855.html

Entelektüel kanat demekle aydınları kastediyor Dersimli Kemal. Sözde aydınlar PKK taraftarı imiş. Onlara aydın değil, entel dantel liboş denir. En gözde olanları Tayyip Erdoğan tarafından "Akil Adamlar" sepetine konulmuşlardı. Aydınlar bölücüleri, teröristleri, Amerikan piyonlarını desteklemez, onların barajı aşmasını temenni etmez. Çünkü aydınlar Atatürkçüdür, yurtseverdir, ülkenin bölünmesine karşıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, CHP'nin Yeni CHP haline geldiği bu süreci  dört kelime ile çok veciz bir şekilde şöyle özetlemişti:



Özçelik, ABD'nin yeni partneri olmayı şöyle açıklamıştı:
“CHP’nin Kürt politikası vardır. Kuzey Irak yönetimi ile ilişkilerimiz var. Suriye’deki Kürtlerle iliskilerimiz çok iyi."


Dersimli Kemal, bu açıklamaya tam gaz verdi:
"Obama ile aynı dokudan geliyoruz."

***********
arşiv:
  
AKP, CHP, HDP (PKK): Yeni Anayasa'da Türk Milleti olmayacak
8 Mayıs 2015
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder