2 Mayıs 2015 Cumartesi

Emeğin Ay Yıldızlı Meydanları


Ankara Tandoğan, İstanbul Bakırköy, İzmir Gündoğdu, Zonguldak Madenci Anıtı önü başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde (Adana, Giresun, Soma, Lüleburgaz....) 1 Mayıs coşku içinde kutlandı.

*********

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önceden uyarmıştı:
"Türk-İş, Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs alanlarında olacak. Tek bir şartımız var: Türk bayrağı olacak, İstiklal Marşı okunacak. Diğer türlü biz yokuz."

Merkez kutlamayı Zonguldak'ta yapacaklarını açıklayan Atalay, geçen sene Vatan Partisi ile Kadıköy'de yapılan mitingi örnek gösterdi, İstanbul'daki işçilerin bu yıl Vatan Partisi ile Bakırköy'deki mitinge katılacaklarını söyledi ve ekledi: "Vatan Partisi her zaman işçi sınıfının arkasında olmuştur"
(29 Nisan 2015)

*********

Zonguldak Madenci Anıtı önü
Türk-İş, 1 Mayıs'ı Zonguldak'ta kutladı. Türk bayrakları taşınan mitingde İstiklal Marşı okundu. Genel Başkan Ergün Atalay konuşma yaptı.

Zonguldak

*********

İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı
Vatan Partisi'nin çağrısıyla yapılan mitingde "vatansız emek, emeksiz vatan olmaz" sloganı öne çıktı.

Mitinge katılanlar:
Türk-İş'e bağlı sendikalar,
Taşeron İşçileri Derneği,
TGB (Türkiye Gençlik Birliği),
ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği),
CKD (Cumhuriyet Kadınları Derneği)
Fevzi Kurtuluş ve Timur Selçuk mitingde konser verdiler.
Timur Selçuk, 1 Mayıs Marşı'nı seslendirdi.

Perinçek mitingde konuştu:
"Kaldıralım bayraklarımızı. Bu bayrak, diz çökmeyenlerin, emperyalizme direnenlerin, ilk İstiklal Savaşı'nı kazananların ve alın terinin bayrağıdır. Görsünler Okyanus ötesinden"
Bakırköy
Timur Selçuk


*********

İzmir Gündoğdu Meydanı
Türk-İş, DİSK, KESK, Birleşik Kamu-İş, TMMOB ve İzmir Tabip Odası’nın yanı sıra çok sayıda kitle örgütü ve siyasi parti de kutlamanın yapılacağı alandaydı.
Miting Suavi konseri ile sona erdi

Gündoğdu

*********

Antalya Cumhuriyet Meydanı
"Üreten Türkiye, Birleşen Türkiye" pankartı arkasında yürüyen Vatan Partisi, 2.000'i aşkın üyesi ile en kalabalık gurubu oluşturdu. Vatan Milletvekili adayları da yürüyüşe katıldı. Türk gençliğinin öncüsü TGB'nin alana koşarak girişi coşkuyla karşılandı.

Antalya

*********

Ankara Tandoğan Meydanı
Yürüyüşe Türk-İş’e bağlı sendikalar, Birleşik Kamu İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Ankara Barosu, taraftar grupları, üniversite öğrencileri ile kitle örgütleri katıldı.
Ortak açıklamada, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için, yolsuzluklara karşı çıkmak için, parasız eğitim ve sağlık için, kamu emekçilerinin iş güvencesi için, kadrolu ve güvenceli istihdam için, özelleştirmelerin durdurulması için, iş cinayetleri ve kadın cinayetlerinin son bulması için, insanca yaşam ve emperyalist saldırganlığa karşı birlik ve barışın sağlanması için Türkiye’nin her yerinde alanlarda oldukları söylendi.
Açıklamanın ardından Grup Kibele’nin seslendirdiği türkü ve marşların eşliğinde halaylar çekildi.

Tandoğan
 
*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder