6 Mayıs 2015 Çarşamba

Haciz memuru Derviş ücretleri arttırmaz

"Derviş'i Ekonomi Bakanı yapacağım" diyen Kılıçdaroğlu, şu kadar asgari ücret bu kadar ikramiye diye bol keseden atıyor.

Haciz memuru alacakları tahsil etmek için gelir, para dağıtmak için değil. Hem Derviş, hem ücret artırımı bir arada olmaz. Çocuk mu kandırıyorsunuz.

Ecevit Hükümeti'nin Bakanı Yaşar Okuyan Aydınlık'a açikladı:

Amerika Irak'a yapacağı operasyon için Ecevit Hükümeti'nden destek istedi. Koalisyon ortakları onay vermediler. Ecevit "Irak komşumuz, Müslüman ülke. Destek veremeyiz" dedi.

Amerikan saldırısına olumlu yaklaşmadığımız için Ecevit Hükümeti'ni tasfiye ederek, saldırıya destek verecek AKP Hükümetinin kurulması için düğmeye basıldı.

IMF anlaşma için ipe un seriyordu. Gölcük ve Düzce depremleri ekonomiyi sarsmış, Rusya, Brezilya, Şili ve Arjantin'de çıkan ve bankacılık sistemini sarsan krizler bize de ulaşmıştı. Bu sırada "Kurtarıcı Kemal Derviş" ismi piyasaya sürüldü.

Merkez Bankası Başkanı olması için davet edildi. "O gelirse IMF kesenin ağzını açacak" denilmişti. Derviş tuvalete gitse 20 kamera takip ediyordu. O derece parlatıldı.

Gelir gelmez "Merkez Bankası Başkanı olmam. Ekonomiyi bana bağlayacaksınız. Devlet Bakanı olacağım" dedi. Liderler çaresiz kabul ettiler.

Derviş'in kabul ettirdiği kanunlar adeta Düyun-u Umumiye'nin tahsilat kanunları gibiydi. Almışız borç, ödeyemiyoruz. Tahsilat için Derviş'i gönderiyorlar. "Ödeyemiyorsan kamu kuruluşlarını bize sat, tarımını destekleme, ücretleri düşür" diyorlar. Emekli maaşlarını ödememeyi bile teklif ediyor.

Derviş'in operasyonları ile AKP'nin iktidara hazırlanma süreci paralel olarak yürütülüyor.

"Ekonomiyi kurtarmak" için gelen Derviş, Amerika'nın Irak saldırısını desteklemeyen Ecevit Hükümeti'ni devirerek saldırıyı destekleme sözü veren AKP'yi Türkiye'nin tepesine oturtan 2002 darbesini Bahçeli'nin desteğini de alarak başarı ile yönetiyor.

AKP 13 yıldır Derviş'in ekonomi politikalarını takip ediyor. Kılıçdaroğlu da Derviş'i Ekonomi Bakanı yapacağını söylüyor. AKP de, Y-CHP de Dervişçi, ikisi de "Diktatör Esad"a karşı Amerikan saldırısını destekliyor.

Kılıçdaroğlu'nun noter tasdikli taahhütleri Dervişçi ekonomide yerine getirilemez. Haciz memuru Derviş ücretleri asla arttırmaz.

Y-CHP'nin Ekonomi Bakanı işte bu Kemal Derviş. Beğendiniz ise alın hayrını görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder