22 Mayıs 2015 Cuma

Üç komutan "Acil Görev" dedi, VATAN'a katıldı

Tümgeneral Ahmet Yavuz
Albay Mümtaz Akfidan
Yarbay Ömer Yıldız
"Acil Görev" dediler, VATAN Partisi'ne katıldılar



Tümgeneral Yavuz:

"Koşullar bize acil bir görev yükledi: Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldırmak için tutarlı bir odak yaratmak. VATAN Partisi bu odağın kendisidir."

"Etnik kimlikler ve mezhepsel aidiyet baş tacı, Türk kimliği ayaklar altındadır. Devletin omurgası ordu kötürüm edilmiştir."

"Bunları tersine çevirebilmek için bir odak yaratılması, bütün baraj ve bentlerden daha önemlidir"

*************

Askerler neden VATAN Partisi'ne katılıyor?

Komutanlara teşekkür eden Doğu Perinçek, neden çok sayıda askerin Vatan Partisi’ne katıldığı sorusunun sık sık sorulduğuna değinerek durumu öyle özetledi: “Türkiye’nin hürriyete, istiklale atılımlar yaptığı dönemlere bir bakın. 1876’ya, 1908 Hürriyet İhtilali’ne, 1920-23 Nisan’ının Büyük Millet Meclisi’ne bakın. Orada asker ve siviller vatan için, millet için beraber oluyorlar. Askerlerin vatan için siyasete girmesi aslında Türkiye’nin önünde köklü bir değişiklik olacağını gösteriyor. Vatan Partisi’ne gelmeleri de bu atılıma hangi partinin önderlik edeceğini gösteriyor. Vatan Partisi 1876’dan önce Belgrad Ormanları’nda Namık Kemaller’in kurduğu Vatan Partisi’dir. Yüzbaşı Mustafa Kemal’in Şam’da kurduğu Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’dir. Devrime önderlik eden partidir. Bu bakımdan askerlerimizin partiye katılması son derece anlamlıdır.”
*************
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder