3 Temmuz 2015 Cuma

"Sakın Suriye'ye girmeyin, orada Kürt Devleti kuracağız"

Tel Abyad yöresinin ABD uçakları tarafından bombalanması sonrasında bölgeye giren PKK - PYD güçlerinin Türkmen ve Arapları göç etmeye zorlayarak nüfus yapısını değiştirme eylemlerine karşı Birleşmiş Milletler'in etkin bir tutum alması için Türkiye başvuru yaptı.


BM Güvenlik Konseyi'nin 24 Haziran günlü toplantısıda ABD heyeti "Türkiye'nin tavrı politiktir. Sistematik bir şekilde Arap ve Türkmenlerin göç ettirildiğine dair yeterli kanıt yok." diyerek başvurumuzu reddetti.

Aydınlık, 1 Temmuz 2015
ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, 30 Haziran günlü basın toplantısında, Türkiye'nin Kuzey Suriye'de güvenli bölge kurma planları hakkındaki bir soruyu: "Bizim elimizde şimdiye kadar bu planların herhangi birini destekleyen bir saha gerçeği yok" diye yanıtladı. 

Yani Türkiye'nin müdahalesini gerektirecek bir durumun varlığı hakkında herhangi bir bilgi ABD yönetimine ulaşmamış. Durup dururken neden müdahale edeceksiniz? Oturun oturduğunuz yerde.

Bakınız.

İngiltere ise "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle" dedi. İşte o haber:

Aydınlık, 27 Haziran 2015
İngiltere Büyükelçisi Dersimli Kemal'e şöyle diyor:

"Tayyip Erdoğan orduya sınır ötesi operasyon görevi verebilir. Böyle bir gelişme Ortadoğu'yu alt üst eder. Koalisyonda yer alarak sorumluluk üstlenmelisiniz."

Tercümesi:

Büyükelçi, Tayyip'e "Suriye'ye girersen Kürdistan kurma çabamızı alt üst edersin. Aman ha, otur oturduğun yerde, cısss. Oyarız adamı." demiş oluyor.

Dersimli'ye de: "Aman, ne yap et AKP ile koalisyon kur, Tayyip'in Suriye'ye müdahale planına engel ol" diyor.

ABD ise, açıktan açığa, Türkiye'yi böleceğini, 30 milyon nüfuslu Birleşik Kürdistan kuracağını açıkladı. Buyurun:

Aydınlık, 2 Temmuz 2015

ABD'nin "Gölge Dışişleri" olarak bilinen CFR'ye bağlı Foreign Affairs dergisi özetle şöyle yazdı:

"HDP'nin Meclis'e girişi ve PYD'nin sınırı kontrol etmesi, PKK'nin Ortadoğu'da 30 milyonluk Birleşik Kürdistan hamlesinde yeni bir sayfa açtı."

"Öcalan'ın emri ile kuurlan PYD, Sincar'da mahsur kalan Yezidileri kurtarmak için açtığı koridır ile uluslararası alanda meşruiyet sağladı."

"Kobani olayları ile Batı ve PKK arasındaki işbirliği pekişti, ABD artık IŞİD'e karşı savaşta PYD'ye bel bağlıyor."

"Öcalan ile Erdoğan arasındaki anlaşmadan dolayı, Gezi Direnişi sırasında BDP sessiz kaldı. Daha sonra BDP'nin yerini Öcalan'ın emri ile Türk solcularını ve azınlıkları kapsayan HDP aldı."
"HDP'nin başarısı, özerklik yolunda bir kazanım olacak."

"Türkiye'de sol hareketin var olmasının tek koşulu, özerklik planına hizmet etmek."

"AKP, PKK ile işbirliğini reddederek, bölgesel itibarını yeniden kazanma şansını kaybetti."

"Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyinde bir devlet oluşumuna kesinlikle izin vermeyeceğini açıklasa da, PYD, Batı desteği ile, Suriye sınırı boyunca kesintisiz bir Kürt hattı oluşturacak."

"Türkiye'de ise HDP özerkliği güçlü bir biçimde savunacak."

"PKK ile Ankara arasında Çözüm Süreci devam ettikçe, Kürtlerin özerklik amaçlarını demokratik yollardan gerçekleştirmesi daha olanaklı hale gelecek."

"PKK'nın Türkiye ve Suriye sınırının her iki tarafında da bağımsız Kürt bölgeleri kurma tutkusu, şimdiden Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun politik haritasını değiştirdi."

Tercümesi:

AKP'nin PKK ile birlikte uyguladığı, CHP'nin ise dışardan destek olduğu Açılım süreci Türkiye'nin ve Suriye'nin haritasını şimdiden değiştirmiş.

Açılım (Çözüm) süreci devam ederse Türkiye demokratik yoldan bölünecekmiş, süreç devam etmezse silahlara iş düşecekmiş.

AKP'ye, CHP'ye ve "Tayyip gitsin de ne olursa olsun" diye HDP'ye oy verenler acaba bir daha düşünürler mi?

Bakınız:

arşiv:
Tayyip nefretini kullanarak PKK devletini hazmettirme çabası
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/07/tayyip-nefretini-kullanarak-pkk.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder