3 Temmuz 2015 Cuma

Vatan Partili 6 kişi 22 ay yatmak üzere cezaevine giriyor

Bayrampaşa İlçe Başkanı İslam İleri,
Keçiören E. İlçe Başkanı Bekir Taşlıtepe,
Ahmet Erkol,
Ali Duman,
Kurtça Köroğlu
Sadık Kırkayak
Ergenekon duruşmasında hakimleri protesto ettikleri için 22'şer ay hapisle cezalandırıldılar.

Arkadaşlarımızı 6 Temmuz Pazartesi günü cezaevine uğurluyoruz.



İslam İleri'nin açıklaması:

"Sevgili arkadaşlar,
Bana verilen ceza hiç umurumda değil. Doğru yaptığıma çok ama çok eminim. Özel görevli mahkemelerin bir kurgu olduğunu, engizisyon mahkemesi, Nemrut Mustafa Paşa Divanı, İngiliz mahkemesi olduğunu o gün o hakimlerin yüzüne haykırmıştım.
Bugün haklılığımız ortaya çıkmıştır. Zindanlarından korkmuyoruz. Demek ki adaleti de düzeltmek Türk Milletinin görevidir. Yeniden Cumhuriyeti kurduğumuzda hepimizin birinci görevidir.

Tüm vatansever arkadaşlarıma önerim önce işinize ailenize ve vatanınızın bağımsızlığı için mücadeleye öncelik vermeleridir.

Hepinize sağlık sevgi saygı ve güzellikler diliyorum."


13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 7 Haziran 2010 tarihli oturumunda avukatlar cüppelerini çıkararak mahkemeyi protesto etmiş, ardından izleyiciler “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” ve “Perinçek çıkacak hesap soracak” sloganları ile protestoya destek vermişlerdi. Alkışlamak suretiyle yargı faaliyetinin yürütülmesine engel oldukları gerekçesi ile açılan davada yargılanan 119 sanık hakkında hüküm verildi. 

93 kişinin 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldığı hükümde kararın açıklanması geri bırakılırken, 6 Vatan Partili hakkında daha önce kasıtlı suçlardan mahkumiyetlerinin bulunması nedeniyle cezalarının infazına karar verildi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder