4 Temmuz 2015 Cumartesi

Zeki Ön'ü, Madımak ve Başbağlar şehitlerimizi anıyoruz


36 yıl önce, 3 Temmuz 1979'da TİKP (Türkiye İşçi Köylü Partisi) Gaziantep İl Başkanı 33 yaşındaki Zeki Ön, Apocular gurubundan Müslim Erikli tarafından evine giderken vuruldu.

Zeki Ön (solda) ve Doğu Perinçek (sağda)
                                        
Urfa'nın Suruç İlçesi'nde doğan Zeki Ön, Gaziantep Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı idi ve "Zeki Hoca" olarak tanınıyordu.

2,5 dakikalık görüntü kaydı:


Apocuların Güneydoğu'ya yerleşmeye çalıştığı o yıllarda Aydınlık gazetesi MİT-Apo ilişkisini ortaya çıkarmıştı. O günkü adı Apocular olan PKK, bu yüzden TİKP'yi ve Aydınlık'ı hedef aldı.
Aydınlık satışları engelleniyor, dağıtım kamyonlarına el konuyor, Aydınlık temsilcileri ve okurları saldırıya uğruyordu.


PKK tarafından şehit edilen diğer TİKP yöneticileri için bakınız:
Apo taşeronluğa nasıl başladı

Türkiye Gerçeği Sayı:6, Ağustos 1979

*******

Başbağlar katliamı: Sosyalistlerin zorlu sınavı
Başbağlar: Sosyalistler zorlu sınavı geçebilecek mi?

Başbağlar, 5 Temmuz 1993
********
Madımak arşivi


"hasretime hasret kattın hasrete
incinsek de incitmeyiz zulm ile
geldik size dikensiz bir gül ile
can veririz, can almayız, biz canız"
Hasret Gültekin

Sivas katliamında Aydınlık Yazarı Şair Metin Altıok, Sosyalist Parti sempatizanı Hasret Gültekin ve Aydınlık çizeri Asaf Koçak da hayatını kaybetmişti.

Sivas’ta insan yakanlar AKP’yi kuranlardır
Madımak'ı yakan katillerin avukatları AKP'den Milletvekili oldular http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2011/12/katil-yobazlarn-avukatlar-akp.html
Dün insan yakanlar bugün hükümet olarak karşımızda http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2012/03/dun-insan-yakanlar-bugun-hukumet-olarak.html
İnsan yakanlarla centilmenlik anlaşması yapılabilir mi http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2012/03/insan-yakanlarla-centilmenlik-anlasmas.html


********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder