4 Ağustos 2015 Salı

TSK'ya karşı tek ses oldular. CHP-HDP aynı ses.

Aydınlık, 2 Ağustos 2015


CHP Genel Başkanı Dersimli Kemal:
"Biz çözümün parlamentoda toplumsal uzlaşma ile olabileceğini söyledik.
Bugün yeniden güvenlik önlemleriyle çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bunun bedeli 90'lara göre daha ağır olacak. Bunun bedeli, yoksul çocuklar birbirini öldürecekler."

++++++++++

HDP Eşbaşkanı Demirtaş:
"Türkiye'nin emekçilerinin, fukaralarının partisi olarak, Türkiye'nin halklarına bu savaşı doğru anlatacağız. Bu savaş bizim savaşımız değil. Saray için evlatlarımızın öldürülmesine göz yummayacağız."

++++++++++

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin:
"Barış ve kardeşlik ve yangını söndürmek için Diyarbakır'dayız. HDP'nin kapatılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Barış sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için gereken ne varsa CHP olarak bunu yapmaya hazırız. Barış sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için 22 maddelik kanun teklifi veren tek partiyiz."

++++++++++

Dersimli Kemal'in "Çözüm, Toplumsal Uzlaşma", Gürsel Tekin'in de "Barış Süreci" dedikleri şey, AKP'nin yıllardır PKK - HDP ile sürdürdüğü bölücü "Açılım" siyaseti. Tayyip'in "Eşbaşkanıyım" diye övündüğü Türkiye'yi bölüp Kürdistan kurmayı amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi.

İşte Dersimli Kemal, bu bölücü projenin yeni Eşbaşkanı olmaya soyunuyor.
CHP Heyeti Diyarbakır basın toplantısı

Dersimli'nin "Güvenlik Önlemi" diyerek karşı çıktığı uygulama da, güvenlik güçlerinin (ordu, emniyet) PKK ile mücadele etmesi. PKK ile mücadele ederek çözüm bulunamazmış. Ordu kışlaya polis karakola kapanmalı, toplumsal uzlaşma ile PKK'ye istedikleri verilmeli. Öncelikle özerklik.

PKK'ya siper oldular, hiç utanma kalmadı.

++++++++++

CHP'nin "Açılımı kurtaralım" feryadına AKP içinden güçlü bir yanıt geldi. Ağlamakla görevli AKP kodamanı Bülent Arınç "Açılıma başka isimle devam edebiliriz. Çözüm süreci insanlara antipatik geliyorsa ona başka bir isim buluruz." dedi.

Bu nasıl olacakmış: "Tercihim güçlü AKP-CHP koalisyonundan yana. Başbakan da, Kılıçdaroğlu da böyle bir hükümetin kurulmasının elzem olduğunu biliyor."

Yani: Güçlü AKP-CHP koalisyon orduyu yeniden kışlaya kapatacak. ABD emperyalizminin AB emperyalizmince de desteklenen planı bu.

Bu suretle Tayyip'ten de kurtulmuş olacaklar. Tayyip giderek etkisini yitirecek ve Saray'a gömülecek.

Gezi döneminden beri olgunlaştırılan "Tayyip'siz AKP ile yola devam" planı böylece hayata geçirilmiş olacak. "Diktatör Tayyip'in partisi" görüntüsünden kurtulan AKP'nin eli rahatlayacak.

Ama adı üzerinde, bu bir plan. Planın uygulanabilmesi için ordunun tekrar Ergenekon günlerindeki gibi etkisiz hale getirilmesi gerekecek.

Vatan Partisi, bu tehlikeye karşı, teröre karşı milleti ve partileri birleşmeye çağırdı. Başaramayacaklar.
Bakınız:

++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder