27 Eylül 2015 Pazar

ABD, Tayyip ve Dersimli: YPG terörist mi değil mi

Önce hatırlayalım: KCK, PKK, HPG, YDG-H, PYD, YPG, YPJ, PJAK... Bunlar hep aynı örgütün değişik birimleri. Bunlardan biri ile ilgili söylediğiniz söz veya birine yaptığınız yardım hepsi için geçerlidir. Yasal plandaki sözcüleri de HDP ve DBP'dir. Bu örgütlerin hepsi Öcalan'ı "Önder Apo" olarak kabul ederler. Hepsi PKK'nın kurduğu örgütler çünkü...
+++++++++++

ABD Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Can Körbi (John Kirby) Vaşington'da düzenlediğ basın toplantısında soruları yanıtladı.

Soru:
"Türk hükümeti YPG'yi terörist örgüt olarak görüyor. ABD yönetimi ise YPG'ye destek veriyor. Arada bu kadar keskin farklar varken Türkiye ile işbirliğini nasıl yönetiyorsunz?"

Can Körbi:
"Biz YPG'yi terörist örgüt olarak değerlendirmiyoruz. Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede başarılarını kanıtladılar. IŞİD karşıtı guruplarla çalışmayı sürdüreceğiz. Türk hükümetinin YPG'ye ilişkin endişelerini anlıyoruz, ancak her konuda aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz."

1 dakikalık video kaydı:

YPG nedir?
YPG: PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin sözde silahlı kuvvetleri

Diğer bir çok yayın organı gibi, BUGÜN de haberi "ABD'den Türkiye'ye YPG darbesi" başlığı ile vermiş.

+++++++++++

Peki, ya buna ne diyeceksiniz?
Tarih: 22 Ekim 2014
Yer: İstanbul Üniversitesi


Kemal Kılıçdaroğlu:
"Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."

Amerika "YPG terör örgütü değil" deyince Türkiye'ye darbe oluyor da, aynı şeyi Dersimli Kemal söyleyince ne oluyor?

Hatırlayalım:
YPG: PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin sözde silahlı kuvvetleri

Ya Dersimli "PKK silah bırakmaz" deyince? Bakınız.

Ya "Terör sorunu silahla çözülmez" deyince? Bakınız:

+++++++++++

Şimdi buyurun buradan yakın:


Tayyip Erdoğan: (özet)

"Bunu baştan beri söylüyorum, PYD ve YPG, bize göre hepsi terör örgütüdür. Amerika bu işte şu anda bedel ödemiyor. Bedel ödeyen biziz. Bu yanlış bakışı tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum."

"Biz IŞİD'i de terör örgütü olarak görüyoruz. Avrupa Birliği de PKK'yı terör örgütü kabul etmiştir. Amerika'nın bir model ortak olarak Türkiye'nin bu yaklaşımını bir kenara koyması düşünülemez. Bu tür yaklaşımlar bizi ciddi manada üzmekyedir."

"Biz bu terör örgütlerinin elinde onların silahlarını gördğüğümüz zaman ciddi manada rahatsız oluyoruz. NATO'da da beraberiz. Bu atılan adımlar hakikaten üzücü."

1,5 dakikalık video kaydı için bakınız:


Şimdi sormanın zamanı değil midir?

Madem baştan beri PYD ve YPG'nin terör örgütü olduğunu söylüyordun, neden terörist dediğin bu örgütleri kurtarmak için Barzani peşmergelerini Türkiye üzerinden silahları ile geçirerek Ayn el-Arap'a yolladın?
Bakınız:

İşte o yazıdan bir bölüm:
"Mehmetçiğin, korucularımızın katillerine, PKK teröristlerine yardım AKP Hükümeti gözetiminde işte böyle gönderildi. Ağır silahlarla donanmış teröristler PKK'ya yardıma MİT eşliğinde gönderildi, hem de sağlık kontrolü yapılarak.Habur rezaletini mumla aratacak yeni rezalet işte böyle yaşandı."

+++++++++++

"Tayyip oy almak için Saray Savaşı çıkardı" diyenler, şimdi diyecekler ki: "Tayyip oy almak için PYD'ye terörist diyor".

Peki, PKK'ya karşı mücadele etmek, PYD'ye terörist demek oy kazandırıyor, Tayyip de oy kazanmak için bunları yapıyorsa...

Dersimli Kemal oy kaybetmek için mi PKK ile mücadeleye karşı çıkıyor, "Terör sorunu silahla çözülmez" diyor, "PKK ile mücadele fay hatlarını tetikler, toplumdaki kamplaşmayı derinleştirir" diyor, "PYD terörist değil" diyor?

Oy kaybetmek için mi Vatan Partisi ile değil de HDP ve PKK ile yan yana gelmeyi tercih ediyor?

+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder