6 Eylül 2015 Pazar

ABD ve AB: Aman PKK'ya orantısız vurmayın!

TSK vurmaya başladığında endişeye kapılan ABD ve AB hemen "Masaya otur, Açılım'a geri dön" baskısı yapmaya başladı.

4 Ağustos günü açıklama yapan ABD ve AB sözcüleri, ağız birliği ile "orantılı vurun" dediler. Yani PKK ne kadar vurdu ise, TSK da o kadar vursun. Fazla ileri gitmesin.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner"Türk Hükümetinin orantılı yanıt verdiğini görmek istiyoruz. PKK da saldırıları durdurup Hükümetle tekrar masaya oturmalı"

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, AB Bakanı Volkan Bozkır'a: "TSK'nın PKK'ya yanıtı orantılı, hedeflenmiş olmalı, ve hiç bir şekilde demokratik siyasi diyalogu tehlikeye atmamalı"

+++++++++++

Mustafa Mutlu "Alçaklar Birliği, AB!" başlıklı yazısında konuyu işledi:

"Metrolarında bomba patlayınca eşekten düşmüşe dönen ve önlemlerin en sertini alan Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'yi uyarmış:
"PKK saldırılarına karşılık verirken "orantılı" olun!"

Biliyorsunuz ben "farz" haline gelmedikçe küfretmem. Ama şimdi tam sırası: 
"Ha..in oradan alçaklar"

İtalya, PKK'nın don lastiği bile olamayacak Kızıl Tugaylar'ı orantılı güç kullanarak mı dize getirdi?

Almanya, otuz yılda sadece 34 kişinin ölümüne neden olan Baader Meinhof'u yok etmek için ülkeyi yakmadı mı?

İspanya, 1968-2011 arasındaki 43 yılda 829 kişinin ölümünden sorumlu ayrılıkçı örgüt ETA'yı orantılı orantılı mı dize getirdi?

Yunanistan 17 Kasım terör örgütü üyelerini doğduklarına pişman etti.

Belçika, bu yılın başında ortaya çıkan Sharia4Belgium (Belçika İçin Şeriat) adlı uyduruk çete için ülkedeki tehdit düzeyini 3'e çıkardı. 4 zaten savaş anlamına geliyor.

AB içinde teröre en büyük bedel ödemiş olan ülke İngiltere. 3.600 kişi ölmüş. Bizdekinin onda biri kadar bile değil. Ancak İngilizlerin IRA'ya karşı mücadelesinin şiddeti o kadar yüksekti ki, onlarca romana ve filme konu oldu.

Bu alçakların hepsi iyi bilir ki, "orantılı müdahale" demokratik halk eylemleri içindir. Devlet güçleri, yumurta atana bomba atmaz.

PKK geliyor karakolun önünde 2 ton bomba patlatıyor. Ne yani, şimdi biz bu alçaklardaki cephanenin listesini alıp, TSK'daki fazla malzemeyi "Aman orantısız olmasın" diye ıskartaya mı çıkaracağız?"

Aydınlık, 5 Ağustos 2015
+++++++++++

ABD, AB, PKK ve HDP ile ağız birliği ederek "Savaşa hayır, barış şimdi" diyen arkadaşlar "TSK'nın operasyonlarını desteklersek Tayyip'i desteklemiş oluruz" diyorlar. Y-CHP şefleri de aynı yoldadır.

Peki, kendilerine hiç sormuyorlar mı? Tayyip'in HDP-PKK ile yürüttüğü Açılım - Çözüm Süreci'ni desteklerken Tayyip'i desteklemiş olmuyorlar mıydı?

Açılım - Çözüm Süreci'nin asıl sahibi ABD emperyalizmi değil mi? Açılım'ı desteklerken ABD'nin planını destekliyordunuz aslında.

Şimdi de, "Saray Savaşı'na hayır, Açılım'a geri dönülsün, barış gelsin" diyerek yine ABD'yi destekliyorsunuz.

Eğer amaç Tayyip ile mücadele etmek olsa idi, yıllardır Tayyip'in yürüttüğü Açılım'ın yanında yer almazdınız.

Yıllardır kendinize: "Açılım'ı destekleyerek Tayyip'i desteklemiş oluyoruz. Bunu niye yapıyoruz?" diye sordunuz mu?

Doğal olarak, bunu bilerek yapmıyorsunuz. Yoğun ABD propagandası gerçekleri görmenizi engelliyor. Ancak, artık doğruyu yanlıştan ayırt etme günü geldi. Koparın zincirlerinizi.


+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder