13 Eylül 2015 Pazar

"Cizre Kantonu" hayali suya düştü

ABD'nin gaz vermesiyle kendilerini öyle bir inandırmışlardı ki... Cizre'yi Kobani gibi "Kanton" yapacaklardı.

Suriye'de, Türkiye sınırındaki Ayn el-Arab şehrini Amerikan uçaklarının ateş desteği ile ele geçiren PKK'nın Suriye kolu PYD, şehrin adını Kobani (Kobanê yazılıyor) olarak değiştirip "kanton" yani özerk bölge ilan etmiş, bir de sözde Başbakan atamışlardı.

Aynı şeyi Türkiye'de yapma hayali kurdular. Cizre'nin adını Cizîr olarak değiştirdiler. "Cizîr Kobanê'dir" diye yaygara kopardılar. Sokakları patlayıcılarla tuzaklayıp hendekler kazdılar. PKK hücre evlerini yer altından tünellerle birbirine bağladılar.

"Türk askeri, Türk polisi giremez. Cizîr kendi kendini yönetecek" dediler. Belediye Başkanı Leyla İmret özerklik ilan etti. ABD kanalına yaptığı "iç savaş" açıklamasından sonra da, görevinden alındı ve hakkında yasal soruşturma süreci başlatıldı.

Aydınlık, 13 Eylül 2015
++++++++++++++
Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edilip asker ve polis bu rezaleti bitirmek için operasyona başlayınca "katliam yapılıyor" diye feryat ettiler.
Kimler mi feryat etti? Tabii başta PKK, HDP, PKK kuyrukçusu vatansız solcu takımı ve Y-CHP ekibi
++++++++++++++

İşte PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesi:

Özgür Gündem, 11 Eylül 2015
+++++++++++++

Ve işte artık tamamen PKK - HDP gazetesine dönüşen Y-CHP'lilerin gazetesi Cumhuriyet:
PKK eylemlerini PKK'lılardan daha etkili bir şekilde savunan Celal Başlangıç "Dünya da kaygılı" diyor. Dünya dediği ABD ve AB.

Celal Başlangıç, PKK adına tehditler savuruyor Cumhuriyet gazetesinden. HDP'yi "Kürt siyasi hareketi" ilan ediyor. İşte son örneği:

Yaşadığımız süreç 1990’lara benzemiyor çünkü o yıllarda az sayıda parlamenterle temsil edilen, hatta milletvekilleri enselerinden tutulup cezaevine götürülen Kürt siyasi hareketi, büyük bir Türkiyelileşme projesiyle bugün MHP ile eşit sayıda milletvekili ile parlamentoda temsil ediliyor. Hatta İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük kentinde MHP’den daha fazla oy alarak üçüncü parti durumuna geldi. Üstelik bugün Anayasa gereği kurulan seçim hükümetine de iki bakan verdi.
Çatışmalar derinleşirse 1990’lı yıllara hiç benzemez, çünkü geçmişte sadece kırsal alanda savaşma deneyimi olan PKK’liler özellikle Kobane’de, Afrin’de, Cizire’de mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çatışma örnekleri yaşadı.

Cumhuriyet, 11 Eylül 2015
Cumhuriyet, 11 Eylül 2015
++++++++++++++

CHP Gençlik Kolları Başkanı Kobani'ye gidrerek PKK'lı sözde Başbakanı "Kanton Başbakanı Sayın Enver Müslim" diye selamlamış, "PYD, Ayn El-Arab'da verilen mücadelenin simgesidir" diyerek de PKK'yı "İŞİD'e karşı mücadele simgesi" rütbesi ile onurlandırmıştı.
Bakınız:

Çok yazık oldu. CHP Gençlik Kolları Başkanı Cizîr Kantonu'na giderek Kanton Başbakanı Sayın Leyla İmret'in elini sıkma şerefine erişemeyecek. Cizre Kantonu hayali suya düştü çünkü.

Gözyaşlarımla...

++++++++++++++
arşiv:
PKK Cizre'de ağlıyor, sözde özerklik bitiyor
Suriye'de CHP - PKK buluşması

++++++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder