16 Eylül 2015 Çarşamba

Kılıçdaroğlu köşeye sıkıştı. Kaçarı yok.

Kemal K., gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı. 5 Eylül 2015:
"İttifak söz konusu değil. Perinçek ile güzel bir görüşme yaptık. Teklifleri oldu, değerlendiriliyor. Görüşmeler devam ediyor. Netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."
1 dakika 20 saniyelik video kaydı:

+++++++++++

Vatan Partisi MKK Üyesi Hıdır Hokka (Silivri Çadırı Komutanı) Sessiz Çığlık eyleminde konuştu: 5 Eylül 2015:
"İttifak arayışına girdik. Bizim talebimiz şudur: 1- Gericiliğe ve bölücülüğe karşı çıkmak 2- AKP'yi yıkmak, sandığa gömmek 3- Atatürk Devrimleri'ne, Altı Ok'a sahip çıkmak, 4- Ordumuzun şu anda başlatmış olduğu operasyonun arkasında ve yanında durmaktır."
2,5 dakikalık video kaydı:

+++++++++++

Tunca Bengin'in haberi, Milliyet, 5 Eylül 2015 (özet):
"KK - DP buluşmasından, ittifak olasılığına dönük hızlandırılmış bir "istikşafi görüşme" kararı çıktı.
10 gün önceki Vatan Partisi MYK toplantısında koltuk hesabı gözetmeden CHP ile ittifak yapılması ya da desteklenmesi kararına varıldı.
Vatan Partisi'nin talebi ile yapılan görüşmeye CHP İstanbul İl Bşk. Murat Karayalçın ile Vatan Partisi'nden E. Tümamiral Soner Polat katıldı.
İttifak önerisine Kılıçdaroğlu'nun yanıtı: "Seçilenlere haksızlık olmasın diye büyük olasılıkla seçimlere aynı liste ile gideceğimizi kamuoyuna deklare ettik" oldu. Perinçek'in yanıtı ise şöyle oldu: "Sandalye ve koltuk peşinde değiliz. Ülke olağanüstü bir dönemden geçiyor. Olağanüstü çözümler üretilmesi gerek."

+++++++++++

Perinçek, Ulusal Kanal'da Hulki Cevizoğlu'nun sorularını yanıtladı (özet):

"Koltuk pazarlığı içinde olmayacağız. Onlara bir hükümet projesi sunduk."

"CHP Teskereye oy verdi, Hükümete Bakan vermedi, AKP ile PKK'yı baş başa bıraktı, ve bir söylem geliştirdi: "Siz (AKP) geçmişte Çözüm Süreci yaptınız, Açılım dediniz, PKK'yı büyüttünüz, şimdi onun ceremesini Türkiye çekiyor." Yani Açılım'dan dolayı AKP'yi suçlayan, PKK'yı da terörist olarak karşıya alan bir söylem. Biz de buna dayanarak, CHP'deki bu olumlu gelişmeleri saptayarak, gelin, size inisiyatif veriyoruz, ama bir şey yapalım, bir heyecan yaratalım. 7 Haziran'daki denklemlere göre "Ben aynen giriyorum" olmasın. Karşı taraf öyle yapmıyor. Milliyetçi oylara göz dikiyor, Türkeş'in mezarını suluyor..."

"CHP'ye şunu önerdik: Biz hiç bir sandalye dayatması yapmıyoruz, şu kadar Milletvekilliği verin listelerde demiyoruz, size takdir hakkını bırakıyoruz. Ama bir tek önerimiz var: Öyle listeler yapın ki, o listelerden başarı çıksın. İçinde AKP'nin olmadığı bir hükümet kuralım."

4 dakikalık video kaydı:

+++++++++++

Perinçek, Hürriyet'ten Şehriban Oğhan'a anlattı: 14 Eylül 2015


Hürriyet, 14 Eylül 2015
+++++++++++

Top Kemal Kılıçdaroğlu'ndadır ve kendisi köşeye sıkışmıştır. Kaçarı yoktur. Bu birlik teklifini geri çevirdiği andan itibaren artık "Oyları bölüyorsunuz" edebiyatı sona erer.

Bundan önce de hep biz birlik teklif ettik, her defasında geri çevrildik. Ancak o teklifler basında pek yer bulmamıştı. Onun için, her defasında, oyları bölen onlar olduğu halde, "Oyları bölüyorsunuz" demekte sakınca görmemişlerdi.

Şimdi Sağır Sultan bile duydu. Tiyatro bitti. Gerçek hayat başlıyor.

+++++++++++
arşiv:
Kemal K. - Doğu P. görüşmesinin yankıları 5-9-2015
Kılıçdaroğlu – Perinçek görüşmesi 4-9-2015
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder