1 Eylül 2015 Salı

Kürt siyasi hareketine özgürlük

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla SODEV (Sosyal Demokrasi vakfı) Altınoluk'ta Amfi Tiyatro'da etkinlik düzenliyor.

Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere belli başlı CHP Milletvekilleri etkinliğe katılıyor.

Etkinlikten 1 saat önce Altınoluk Meydanı'nda Barış Mitingi yapılacak. Mitingi düzenleyen Demokrasi Platformu, CHP, HDP, EMEP ve diğer bilumum sözde solcu - sosyalist - bölücü haşerat tarafından oluşturulmuş.

Bildirinin önemli bölümleri:
+++++++++++
"SAVAŞA HAYIR -- BARIŞ HEMEN ŞİMDİ"
Tercümesi: Ordu PKK'ya saldırmasın.
+++++++++++

"Devlet, Kürt siyasi hareketine yönelik operasyonlara ve baskılara son vermelidir."

Tercümesi: Tutuklanmış olan KCK'lılar, PKK'lılar, özerklik ilan etmiş olan Belediye Başkanları ile HDP ve DBP yöneticileri serbest bırakılsın. İsteyen özerklik ilan etsin, polisin, ordunun görevini PKK timleri üstlensin, kendi vali ve kaymakamlarını seçsinler, özerk özerk yaşasınlar.

Dikkat, "Kürt siyasi hareketi" deniliyor. Yani bölücü bir örgüt yok. Terörist bir örgüt de yok. Kürt siyasi hareketi var. Zaten Dersimli Kemal "PYD terör örgütü değil, vatanını savunuyor" demişti.

Sezgin Tanrıkulu "Atatürk Milliyetçiliği ırkçılığa dayanıyor, onun için Atatürk Milliyetçiliğine son vereceğiz." demişti. Dersimli Kemal "Türk Milleti etnik tanımdır, Anayasa'dan çıkaracağız" demişti. Böyle olunca, Kürt ırkçılığına dayanan bölücülük de Kürt siyasi hareketi oluverir.

Peki, eğer CHP'nin ve bilumum bölücü tayfasının iddia ettiği gibi PKK ve HDP "Kürt siyasi hareketi" oluyorsa, CHP ne hakla Kürt kökenli yurttaşlarımızdan oy isteyecektir? Bu söylem, "Kürtler HDP'ye oy versin" demek değil midir?

Peki HDP "Kürt siyasi hareketi" ise, "Türk siyasi hareketi" hangi partidir? "Laz siyasi hareketi" hangi partidir? "Alevi siyasi hareketi" hangi partidir? "Hanefi siyasi hareketi" hangi partidir? Bundan ala bölücülük olur mu?

Demokrasilerde toplumsal sınıfların ve ekonomik görüşlerin partileri olur, etnik ve mezhepsel - dinsel örgütlenmeler demokrasinin olmadığı Ortaçağ döneminin örgütlenmeleridir. YCHP yönetimi Atatürkçülerden Ortaçağ örgütlenmelerini kabul etmelerini istemektedir.

+++++++++++

"Hükümet, Kürtlere, Alevilere, Solculara, Barış yanlılarına, partilere, sendikalara karşı cadı avı başlattı."

Tercümesi: KCK, HDP ve DBP'ye, PKK yandaşı sözde solcu örgütlere, DHKP-C gibi sözde solcu ve PKK kuyrukçusu terör örgütlerine dokunmayın. Onlar barış yanlısı, cici solcu demokrat örgütler. Tıpkı solcu - demokrat - halkçı -sosyalist - saz çalan sevimli karizmatik PKK'lı kardeşimiz Selahattin Demirtaş gibi...

"Kürtlere karşı cadı avı" diyor utanmadan. Bölücü teröristlere karşı yapılan baskın ve tutuklamaları Kürtlere karşı yapılmış gibi gösteriyor. Kürt kökenli yurttaşlarımızı bölücü örgüte yönlendiriyor.

+++++++++++

"AKP'nin yeni savaş siyasetinin hedefine "Çözüm Süreci"nin muhatabı olan Kürt siyasal hareketi ve Kürt halkının konulmasını kabul etmiyoruz.

Utanmazlığın, ihanetin bu kadarı az bulunur.
"Kürt siyasal hareketi" madalyasını taktığı bölücü örgüte karşı açılan savaşı Kürt halkına karşı açılmış bir savaş olarak göstermek bölücülüğün en arsızca yapılmış şeklidir. Kendisini Atatürkçü olarak gören CHP üyeleri ve taraftarları bu utanmazlığa, bu ihanete isyan etmeyecekler mi?

+++++++++++

"PKK silahli eylemlerden vazgeçmeli, sorunun barışçıl, demokratik, kalıcı çözümü için başta TBMM olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin dahil olacağı çözüm süreci hayata geçirilmelidir."

Tercümeye gerek yok. Bakla ağızdan çıktı. Duvara toslayan, bu yüzden AKP'nin bile artık savunamadığı "Çözüm Süreci" CHP eliyle yeniden hortlatılmak isteniyor.

Tercümesi: 
Dersimli Kemal, Tayyip'ten boşalan BOP Eşbaşkanlığı için adaylığını koymuştur.

+++++++++++
Bölücülere sarılan CHP'nin oylarını arttırması mümkün değildir. PKK ile birleşen oy kaybeder, PKK ile mücadelenin başına geçen oy kazanır. Bu önerimizin YCHP yönetimince kabul edilmeyeceği görülmektedir. Bakınız:



+++++++++++
arşiv:
Başkomutan Tayyip efsanesi
Yarbay'ın acısını çarpıtan PKK gazeteleri
Apo bayrakları altında barış mitingi yapan CHP'liler
İhanet Bloku
CHP - HDP (PKK) Barış Bloku
PKK'ya siper oldular, hiç utanma kalmadı
TSK'ya karşı tek ses oldular. CHP-HDP aynı ses

+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder