23 Eylül 2015 Çarşamba

Murat Karayılan: Hezimete uğradık

Taktik hatası yapan PKK, 7 Temmuz 2015'te, kalekolların ve barajların yapılmasını gerekçe göstererek ateşkesi bitirdiğini ilan etmiş, Cemil Bayık da Güneydoğu'daki vatandaşlara silahlanma çağrısı yapmıştı.

AKP'nin güç kaybetmesi ile birlikte inisiyatifi ele geçiren TSK, Açılım Süreci'nin bittiğini ilan eden bu meydan okuma karşısında sessiz kalamazdı. 24 Temmuz günü PKK'ya karşı operasyonlar başladı. 

Bunu hiç beklemeyen PKK, darbe yemeye başlayınca söylem değiştirdi. "Yeniden çözüm masasına dönelim", "ABD bizi yeniden masaya oturtsun", "Çözüm süreci kaldığı yerden yeniden başlasın", "NATO operasyonlara karşı belirgin konum alsın", "Avrupa Birliği müzakere sürecini desteklemeli" yaygaraları ortalığı kapladı.


İçerde ise vatansız solcu örgütler, HDP ve CHP'nin kurduğu "Barış Bloku" ve etkilediği çevreler "Analar ağlamasın", "Barış hemen şimdi", "Savaş değil barış", "Saray Savaşı'na hayır" feryatları ile teröre karşı mücadeleyi durdurmaya çalıştılar.


Aydınlık, 20 Eylül 2015

PKK'nın silahlı kolu olan HPG'nin başı Karayılan'ın telsiz mesajları açıklandı:

"Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da had safhaya çıkmış, halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir."

"Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede."

"İçimizde hainler de var ki, bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz havaya uçuruldu."

"Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

"YDG-H (polis gücü gibi çalışan şehir yapılanması gençlik örgütü) de hezimete uğradı. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindi. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır."

"Bundan sonraki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. "YDG-H kendine has bir yapılanmadır, PKK değildir, içerisinde dağ kadroları yoktur" söylemini özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız."

+++++++++++

Güvenlik uzmanlarının yorumu:
Bu konuşmalar, YDG-H örgütünün Cizre ve Yüksekova'daki başarısızlığından PKK yönetiminin çok rahatsız olduğunun göstergesi. Bu başarısızlığın PKK'ya mal edilmesini istemiyorlar. PKK'nın başarısız olduğu algısının oluşmasını istemiyorlar. Daha önce YDG-H için tam tersini söylüyorlardı, şimdi çark ettiler, PKK ile bağıntılı değil diyorlar.

+++++++++++
arşiv:
ABD'ye güvendik, kaybediyoruz. PKK'da panik 22-09-2015
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder