11 Eylül 2015 Cuma

PKK Cizre'de ağlıyor, sözde özerklik bitiyor


Cizre'de sokağa çıkma yasağı 8 gündür sürüyor. PKK'nın şehir yapılanmasına operasyonlar sürüyor. PKK'nın açtığı hendekler kapatılıyor, tuzaklanan patlayıcılar temizleniyor. PKK'lılarla çatışmalar sürüyor.

Demirtaş feryat ediyor: "Sokağa çıkma yasağı kaldırılsın."

Almanya'dan yayın yapan PKK kanalı Med Nuçe TV'ye Cizre'den bağlanan sözde Cizre Halk Meclisi Sözcüsü Mehmet Tunç, canlı yayında yardım istedi ve sonunda ağladı. Bunun üzerine TV sunucusu bağlantıyı kesti.

İşte Mehmet Tunç'un sözleri:
"HDP'ye HPG'ye, YPG'ye de seslenmek istiyorum. Artık son noktalardayız. Attıkları toplar,havanlar, bombalarla çember gittikçe daralıyor. Şu an belki elimizde 100-200 genç var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunları teslim mi alacaklar? Teslim olmak istemiyorlar. Direnecekler. Biz de İlçe Eş Başkanlarıyla beraber onlarla beraberiz. Gerekirse biz de... (Burada sesi titremeye başlıyor) Bunu bütün halka seslenmek istiyorum (Ağlıyor) Lütfen Cizre'yi kurtarın. Eğer...(Sunucu bağlantıyı kesti)"

1,5 dakikalık video kaydı:

+++++++++++

İHA (insansız hava aracı) görüntüleri basına verildi. Cizre'de PKK'lıların güvenlik güçlerine saldırıları ve pusu hazırlıkları açıkça görülüyor. kamyonlarla hafriyat getirip sokak girişlerini kapatıyorlar. Roketatarla saldırmak isteyen PKK'lı etkisiz hale getiriliyor. PKK'lılar tuzaklama yaparken patlama oluyor.

4,5 dakikalık video kaydı:

+++++++++++
Cizre gerçeği:

25 Ekim 2014
PKK, Cizre'de özerklik ilan etti. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H, Sur ve Nur Mahalleleri'ne güvenlik güçlerinin sokulmayacağını, bu iki mahallenin kendisini yöneteceğini ilan etti.



8 Eylül 2015
DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, İngiliz Vice News TV kanalına demeç verdi:
"Barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş olacaksa o da Cizre'den başlayacaktır. Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz."

Vice News, haberi sevinçle"Türkiye'de iç savaş çıkacak: Kürt direnişinin merkezine hoş geldiniz" başlığı altında verdi.

+++++++++++

Örgüt vatandaşları zorla evlerinden çıkartarak hendekler kazdırdı. Bunun üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Irak'ın kuzeyinden takviye güç geleceği haber alındı. Beklenen gurup, 7. Hudut taburu tarafından pusuya düşürüldü. Cizre'de hücre evlerine tek tek operasyonlar düzenlendi. Bir yıla yakın süren sözde özerklik güme gidiyordu.

Çok demokrat solcu ve de devrimci Demirtaş, HDP'li Bakanlarla birlikte Cizre'ye gitmeye kalkıştı. izin verilmedi. Geceyi İdil'de geçiren HDP heyeti polis yolu kapatınca dağ yollarına saptı. Cizre'ye 1 km. kala yolları tekrar kesilince İdil'e geri döndüler. Yol boyunca HDP heyeti halk desteği alamadı. Yürüyüş kışkırtması başarısızlıkla sonuçlandı


Sözlük:
HDP: PKK'nın yasal partisi. Halkların Demokratik Partisi
HPG: PKK'nın sözde ordusu. Halk Silahlı Güçleri
YPG: PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin sözde ordusu. Halk Savunma Birlikleri
YDG-H: PKK'nın gençlik örgütü: Yurtsever Devrimci Gençlik - Hareketi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder