18 Ekim 2015 Pazar

PKK'ya verdiğimiz şehitlerin sorumlusu AKP'dir

AKP'de Açılım suçları paniği devam ediyor.

Tayyip Erdoğan "Valilerimize operasyon yapmayın dedik" diyerek suçlarını ağzından kaçırmış, her zamanki gibi Tayyip'i taklit etmekle görevli AKP kodamanları da itiraflara başlamışlardı

+xwxgxqwaws

İşte bir örnek: AKP'nin 12 Eylül kongresinde MKYK üyeliğine seçilen Galip Ensarioğlu El Cezire'ye konuştu, Açılım suçlarını bir bir itiraf etti:

Ensarioğlu:
"PKK ülke dışına çıkacaktı, çıkmadı. 100'ün üzerinde saldırıları oldu. Bütün bölgeyi, işadamlarını haraca bağladı, vergi daireleri kurdu, asayiş birimleri kurdu, kimlik kontrolleri yaptı, mahkemeler kurdu. Çözüm sürecinde paralel devlet gibi yapılandı. Hükumet defalarca yasa çıkardı, operasyonları durdurdu."

El Cezire:
"Bu saydıklarınız olurken devlet farketmedi mi?"

Ensarioğlu:
"Hep söz verdiler devlete. 'Bunlar bitecek, durdurulacak, engel olunacak' diye söz verdiler bütün görüşmelerde. Çözüm sürecini yürütürken büyük olan hep devlettir, idare etmek zorundadır. Devlet toleranslı davrandı, çözüm umuduyla verilen sözlere inandı. Öcalan da süreç boyunca çözüm için samimi bir gayret ortaya koydu."

+xwxgxqwaws

Bir örnek daha: Bülent Arınç, NTV canlı yayınında itiraf etti:
"Çözüm Süreci boyunca PKK'nın yaptığı eylemlerin hepsinden haberimiz vardı, ama biz görmezden geldik. Bir gün bu iş çözülecek diye ümitle bekledik. Silahları ile her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz. Halkın şöyle söylediğini biliyorum: "Üzerinde silah olan PKK'lı teröristler karakokun önünden geçerken el sallıyorlardı, asker de onlara hiç bir şey yapmıyordu." Bunun bir tek sebebi vardı: Terörün tekrar hortlamaması, siyasi görüşmelerin sonuca ulaşması. MEĞERSE ALAY EDİYORLARMIŞ el sallarken" 


+xwxgxqwaws

Ancak daha sonra, yaptığının bir suç itirafı olduğunu anlayan Tayyip Bey her zaman yaptığı dönüşlerden birini daha yaparak suçu Valilere atmaya çalışmıştı.
Eski AKP İçişleri Bakanı Efkan Ala ise daha ileri gitmiş, Tayyip Bey'i yalanlamayı göze alarak, Valileri de kurtarmak için, suçu asker ve polisin üzerine yıkmaya çalışmıştı.


+xwxgxqwaws


Bülent Arınç'ın NTV konuşmasından 2 gün önce Beşir Atalay da tıpkı Efkan Ala gibi konuşmuştu
: "Çözüm süreci boyunca hiç bir güvenlik görevlisine 'Bunlara dokunmayın' denmedi."


Peki, madem demediniz, o halde neden Valiler askere operasyon izni vermedi? Oslo görüşmelerinde MİT görevlilerinin PKK'lılara söyledikleri Efkan Ala'yı ve Beşir Atalay'ı fena halde yalanlıyor. Bakınız:
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2011/09/pkkya-dusman-olmayan-cok-degerli.html


+xwxgxqwaws

İktidara geldiği 2002'den bu yana verdiğimiz tüm şehitlerin sorumlusu, Açılım ile PKK'yı yeniden canlandıran, ülkeye silah ve cephane depolamasına, her yeri bombalarla tuzaklamasına, kırsal bölgelerde müstahkem mevziler kurmasına, militan devşirip terörist sayısını arttırmasına göz yuman AKP iktidarıdır. Yaptıkları çelişkili açıklamalarla suçlarını asker, polis ve valilerin üzerine yıkmaya çalışmaları boşunadır. Suç delilleri gizlenemeyecek şekilde ortalığa saçılmıştır. Şu anda asker, polis ve korucularımızın operasyonlarını destekliyor görünmeleri, Açılım suçlarını affettirmeye yeterli değildir. Hele bir de Açılım'a geri dönmek için askere baskı yapmaya kalkışırlarsa, Açılım'ı yerin dibine gömmek yerine buzdolabından çıkarıp hortlatmaya kalkışırlarsa, Yüce Divan'da vatana ihanet suçu ile yargılanmalarına hiç bir güç engel olamayacaktır.




Aydınlık, 18 Ekim 2015

arşiv:
Açılım suçlarını itiraf eden Tayyip "Devam edebiliriz" dedi 18-09-2015
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/09/aclm-suclarn-itiraf-eden-tayyip-devam.html 
AKP'nin Açılım suçları etrafa saçıldı 28-09-2015
AKP'de Açılım suçları paniği 03-10-2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder