8 Ekim 2015 Perşembe

Sahte barış teraneleri vatanın bağrına döşenen mayındır


Sanatçılar Girişimi'nin Açılımcı Bildirisi ile uğraşırken başımıza bir de Açılımcı barış şiiri çıktı. Bir gurup şair ve yazarımız "Barış İçin Diz Dize" başlıklı bir şiir yazdılar. Türkiye Yazarlar Sendikası, bu şiiri "Yeryüzünün bütün savaşlarına karşı bir barış dileği, barış eylemi" diye sunuyor.

Doğal olarak PKK kuyrukçusu sahte sol yayın organları hemen üzerine atlamış bu bulunmaz Hint kumaşının. Bakınız:

Doğu Perinçek, yeryüzünün bütün savaşlarına karşı çıkmayı "Gökyüzü Hastalığı" başlıklı yazısında irdeliyor. İşte o yazının özeti:

"Yeryüzünün bütün savaşlarına karşı olmak" nasıl bir şeydir?
Yeryüzünde Türkiye'nin İstiklal Savaşı var. Çanakkale Savaşı var.
Faşizme ve Nazizme karşı İkinci Dünya Savaşı var.
Suriye'nin ve Irak'ın ABD'ye ve terör örgütlerine karşı savaşı var.
Türkiye'nin PKK'ya ve arkasındaki ABD'ye karşı savaşı var.

Soyut bir savaş karşıtlığı. "Olmayacak duaya amin" diye buna denir. Çünkü insanlık tarihinde barış çağrılarıyla ulaşılan bir barış bulunmuyor.

Emperyalizmin silahlandırdığı bir terör örgütü var. Mehmetçiğe kurşun sıkıyor. Ülkenin altına mayın döşüyor. çarşıları yakıyor. Haraç topluyor, yol kesiyor.

Ya bu terör örgütü silah bırakacaktır, ya da örgüte silah bıraktırılacaktır. Barışı ancak Türk Ordusu getirebilir. İstiklal Savaşımızda olduğu gibi.

Bunun dışındaki barış dilekleri, ne kadar iyi niyet taşırsa taşısın, aldatıcıdır. Şairin kendini aldatmasında kaygılanacak bir şey yok, ama milleti kandırmasına sessiz kalınamaz.

Bugün sahte barış teraneleri, milletin bilincine aşılanan gaflettir, vatanın bağrına döşenen mayındır.

Mehmetçik, ABD'nin "Bölgedeki kara gücümüz" dediği ve ülkemizi bölmek için üzerimize sürdüğü terör örgütüne karşı dünya halklarının ön cephesinde büyük bir mücadeleye girmiştir.

Bu ortamda güvercin, serçe, zeytin dalı gibi sözcükleri yan yana getirerek vatan savaşına karşı cephe tutanlar, niyetleri ne kadar insancıl olursa olsun, ABD emperyalizmi adına Türkiye'nin cephe gerisini bozmaya hizmet ediyor.

Onları yalnız ABD ve PKK alkışlıyor. Onlar Türk Milletinden kopmuşlardır.

Yazının tamamı için bakınız:
Gökyüzü Hastalığı, Doğu Perinçek

arşiv:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder