19 Ekim 2015 Pazartesi

Tayyip Bey'den AKP'li Vekillere Perinçek fırçası : AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 2

AKP Başbakanı Davutoğlu, Perinçek'in kazandığı zaferden sonra : "Biz bu davayı devlet davası olarak gördük" dedi. AKP'nin bu davayı Türk Devleti'nin davası olarak görmemiş olduğu kesin. Amerikan Devleti'nin davası olarak görmüş olmalı. Cemil Çiçek'in ihanetini görmüştük. Sıra Tayyip Bey'in ihanetinde



+xwxgxqwaws

Dışişleri Bakanlığı bürokratları ve AKP Milletvekilleri Talat Paşa Komitesi toplantısında

Ocak 2006'da Pera Palas'ta yapılan Talat Paşa Komitesi toplantısına Dışişleri Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Nevzat Uyanık katıldı ve Dışişleri Bakanı adına bir konuşma yaptı.

Aynı toplantıya AKP Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş da katıldı ve Komite'ye üye oldu.

Daha sonra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP'li Mehmet Dülger, AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem ve bir çok AKP Milletvekili Talat Paşa Komitesi'ne üye oldular.

Mehmet Dülger, Komite'nin sözcüsü olmayı kabul etti. Talat Paşa Komitesi, Ermeni Soykırımı yalanına karşı Berlin mitingi ve yürüyüşünü Komite'ye katılan AKP'lilerle birlikte yapmayı kararlaştırdı.

Avrupa Parlamentosu’nun Talat Paşa Komitesi kararı

Avrupa Birliği ise Talat Paşa Komitesi'nin eylemlerine karşı önlem alma arayışlarına girdi.
Ocak 2006'da Avrupa Parlamentosu'nun Alman Hıristiyan Demokrat Gurup Başkanı Marcus Feber, Talat Paşa Komitesi'nin faaliyetlerini önlemek için Parlamento'ya öneri verdi ve bir basın toplantısı ile öneriyi açıkladı.
AP, öneriyi kabul etti ve Komite'ye savaş açtı.

Tayyip Erdoğan AKP'li Vekilleri fırçaladı

Avrupa Parlamentosu'nun bu kararından sonra Tayyip Erdoğan AKP'nin Kızılcahamam toplantısında başta Nevzat Yalçıntaş olmak üzere Talat Paşa Komitesi'ne üye olan ve destek veren AKP'li vekilleri fırçaladı.

"Siz nasıl Rauf Denktaş ve Doğu Perinçek'in arkasından yürürsünüz" diye azarladı. Gazeteler aynen böyle yazdı.

Bu fırça üzerine AKP'liler Komite'den ayrıldılar. Davutoğlu şimdi "Biz bu davayı devlet davası olarak gördük" diyor. Mal meydanda.

AKP Hükümeti, Berlin mitingini baltalamaya çalıştı

Talat Paşa Komitesi'nin 18 Mart 2006 günü Berlin’de yapacağı miting ve yürüyüş öncesinde Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi M. Ali İrtemçelik, Alman polisiyle birlikte mitingi baltalayacak gayretlere katıldı ve gazetelere açıklamalar yaptı.

Daha sonra bir Dışişleri yetkilisi Doğu Perinçek'e, İrtemçelik’e bizzat Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini söyledi. Tayyip Erdoğan "Mitinge katılmayın, engel olmaya çalışın" talimatı vermişti.

Alman polisi mitingi yasaklıyor

Alman polisinin mitingi yasaklama kararına Talat Paşa Komitesi itiraz etti Alman İdare Mahkemesi ve Yüksek İdare Mahkemesi, miting yasağını iki kez kaldırdı.

Fakat Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Alman polisiyle işbirliği yaparak mitingi baltaladı. Diyanet temsilcileri vasıtasıyla "Mitinge katılmayın" bildirileri dağıttırdı.

Alman polisi mitingde Perinçek'in konuşmasını yasaklamaya çalışıyor

Doğu Perinçek, miting başlarken Alman polisinin kendisine verdiği uyarı kağıdını herkesin gözü önünde yırtıp yere atıyor, çiğniyor atıyor. "Konuşmamı yasaklayamazsınız. Bu tebligatınızı yere atar ve çiğnerim, çiğniyorum burada" diyor, tebligat kağıdını yere atıyor ve çiğniyor. Ve konuşuyor.
Uyarı kağıdında: "Belki suç unsuru sözler söylersiniz, onun için lütfen mitingde konuşma yapmayın" yazıyordu.

Perinçek Alman polisinin tebligat kağıdını yere atıp çiğniyor

Doğu Perinçek, "Konuşmayın" tebligatını getiren Alman polisine şöyle diyor:

"Böyle bir kanun olmaz. Doğu Perinçek konuşamaz diye bir Alman kanunu yok. Brezilya ormanlarında bile böyle bir kanun yok. Nerede kaldı özgürlük? Özgürlük varsa herkes konuşur. Eğer ben konuşmamda Alman Ceza Kanunu'na aykırı bir suç işlersem, hakkımda soruşturma açarsınız. Ama, 'Doğu Perinçek konuşamaz' diye bir tebligatı ben kabul etmiyorum. Yere atar ve çiğnerim, çiğniyorum burada."

Bakınız: Sesli görüntünün 11:57 - 13:30 dakikaları arası


+xwxgxqwaws

AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 1
Cemil Çiçek'in ihaneti 19 - 10 - 2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder