15 Kasım 2015 Pazar

ABD'nin Fransa'ya ihtarı

Brezilyalı çizer Latuff olayı özlü bir şekilde anlatmış:
Fransa Suriye'deki yangına benzin dökerken palazlanan IŞİD (İngilizcesi ISIS) Fransa'yı vuruyor.


“Akrep sokar.”
Beşar Esad teröristleri besleyen ülkeleri bu sözlerle defalarca uyardı.
Canavar, kendisini yaratan Frankenştayn’a önünde sonunda saldıracaktır.
IŞİD, Türkiye'den sonra Fransa'yı da vurdu.
Kendisini yaratan Amerika’yı ısıracağı günler de uzak değildir.
.
IŞİD, Amerika'nın yetiştirdiği, karanlık işlerinde taşeron olarak kullandığı bir örgüt.
Önemli IŞİD eylemlerinin arkasında Amerikan parmağı aramak gerek.

Amerika "IŞİD'e karşı benimle birlik olun" çağrısına yan çizmek isteyen Fransa dahil diğer sözde müttefiki ülkeleri Paris saldırısı ile tehdit ediyor."Benimle birlik olup IŞİD'e karşı savaşa katılmazsanız başınıza terör belasını sararım" diyor.

Fransa dahil bu ülkelerin kamuoyunu da satıraltı: "Bakın IŞİD ne kadar tehlikeli" diye etkilemek, bu savaşa bulaşılmasını istemeyen Batı Avrupa kamuoyunun fikrini değiştirmek amacını güdüyor.

Sözde müttefiklerinin ABD'nin etrafında IŞİD'e karşı kenetlenmesi sonucunu verecek olan Paris saldırısı, bu açıdan bakıldığında ABD'nin işine geliyor.

IŞİD kendi kararlarını kendi alan bağımsız bir örgüt olsa, Fransa ve diğer Batılı ülkelerin birleşip kendisine karşı savaşa girmelerine neden olabilecek böyle bir eylemi yapar mı?

ABD'nin hedefi IŞİD ile savaş değil. Bu bahane ile Barzani bölgesini Akdeniz'e bağlayacak olan koridoru kurmak. Öncelikle Cerablus - Afrin arasını IŞİD'den alıp PYD'ye vererek koridorun Hatay'a kadar uzanmasını sağlamak. Böylece Akdeniz'e epeyce yaklaşılmış olacak.

IŞİD diğer yerlerde de görüldüğü gibi savaşır gibi yaparak çekilecek, yerini PYD'ye bırakacak. ABD planı bu. Ama Türk Ordusu kırmızı çizgi ilan etti: "PYD Fırat'ın batısına geçemez." Koridoru kuramayacaklar bu yüzden.

***

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in konu ile ilgili açıklaması:

"Bütün belalı işleri IŞİD yapıyor gibi gösteriliyor. Ama arkasında kimlerin olduğu biliniyor. IŞİD Amerika'nın kurguladığı, ortalığa saldığı bir bela. Burada Fransa'ya bir tehdit gözlemleniyor. Amerika Fransa'ya: "Böyle bu işin kenarında duramazsın, benimle beraber koalisyon kuvveti olarak bu işe gireceksin" gibi bir tehdit yöneltmiş oluyor."

"Dengeler değişti. Amerika yenildi. Belki de bu son saldırılar dengelerin değişmesine itiraz oluyor. Bölge halkları kazanıyor. Türkiye, İran, Irak, Suriye cephesi Rusya'nın da katılımıyla kazanıyor. Amerika'nın örgütleri bölgede sağda solda kıstırılıyor ve adım adım temizleniyor."

2 dakikalık sesli görüntü kaydı için bakınız:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder