15 Kasım 2015 Pazar

Gençlik Obama'ya karşı yürüdü

Atatürk gençliği görev başında.

Bir haftadır üniversitelerde, liselerde, şehir merkezlerinde Obama karşıtı eylemler düzenleyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Obama'yı G-20 zirvesi öncesi Antalya'da iki ayrı yerde karşıladı.

TGB'liler Kırmızı Bölge ilan edilen Serik'e girdi. 4 TGB üyesi zirvenin yapılacağı otele 4 km kala gözaltına alındı.

Diğer gurup Antalya belediyesi önünde toplanarak Obama maketlerine çuval geçirdi.

1,5 dakikalık görüntü kaydı:


TGB Genel Başkan Yard. Cemil Gözel'in basın açıklamasından bölümler:

Tıpkı 1968'de Dolmabahçe'de katil Amerikan askerinin karşısına dikildiğimiz gibi bugün de Antalya'da katillerin elebaşının karşısına dikiliyoruz. Devrimci Türk gençliğinin 68lerdeki kararlılığıyla, Iraklı gazeteci Muntazar El-Zeydi'nin cesaretiyle sesleniyoruz: Kanlı Amerikan postalları mazlum coğrafyalara ayak bastıkça, mazlumların papuçları Amerikan Devlet başkanlarının kafasında patlayacaktır!


Obama'nın hükmettiği kafa 2003’te 11 askerimizin başına çuval geçirmeyi akıl eden kafadır. O kafa Muavenet Zırhlısı’nı vurarak subaylarımızı şehit eden, yüzlerce Mehmetçiğimizi şehit eden PKK’yı kumanda eden kafadır! Obama'nın hükmettiği kafa dünyanın en büyük zaliminin kafasıdır.

Obama'nın hükmettiği ayaklar, Kızılderili topraklarından Afganistan’a, Güney Amerika’dan Irak’a hep işgal için kullanılmıştır. O ayaklarla, o kanlı ayaklarla, o kanlı postallarla hamile kadınların karınlarına tekmeler atılmıştır. O ayakların işgal ettiği topraklarda binlerce kadına tecavüz edilmiştir. O ayakların üzerinde durarak bu katiller öldürdükleri Afgan direnişçilerin cesetlerine işemişlerdir.


Obama'nın hükmettiği eller bütün dünyada kanlı eller olarak bilinmektedir. O ellerin tuttuğu silahlarla milyonlarca insan dünyanın dört bir tarafında katledilmiştir. O eller binlerce masum insanın başına çuval geçirmiştir. O ellerin bastığı düğmelerle yüz binlerce çocuğun tepesine bombalar yağmıştır.

O eller, ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarına direnen Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağına sabotaj düzenleyip düşüren, Danıştay Hâkimi Mustafa Yücel Özbilgin’i katleden ellerdir.

O eller yurtsever savcı Doğan Öz’ü katleden kontrgerillanın elleridir. O eller, Turan Dursun’dan Bahriye Üçok’a, Uğur Mumcu’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya, Necip Hablemitoğlu’ndan Muammer Aksoy’a, Abdi İpekçi’den Hrant Dink’e Türkiye’nin aydınlarını katleden; Kahramanmaraş’ta, Çorum’da Alevi yurttaşlarımızın evlerine tebeşirle işaret koyan ellerdir. O ellerdeki parmaklar, Sivas’ta “Yakın, yakın” diye bağıranların göğe kaldırdıkları parmaklardır.

Geniş bilgi için bakınız:
***
arşiv:
Obama maketi ve çuval gözaltına alındı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder