2 Kasım 2015 Pazartesi

Halk bölücülüğe hayır dedi

1 Kasım seçiminin kaybedenleri:

AKP-CHP koalisyonu kurarak Tayyip'i saf dışı etmek ve Açılım'ı yeniden başlatmak, Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridorunu bu sayede tamamlamak isteyen ABD kaybetti.

Bu projede ABD ile ortak hareket ederek PKK ve Fethullah'a siper olan, TSK'nın bölücü terörle mücadelesini "Saray Savaşı" diye karalayarak Açılım'a geri dönülmesi için çalışan, TSK'yı arkadan hançerleyen CHP kaybetti.

ABD ve CHP ile birlikte HDP (PKK) de kaybetti. PKK'nin sözde özerklik için hendekler kazdığı ve halka baskı yaptığı Silopi, Silvan, Varto ve Beytüşşebap'ta HDP oyları düştü. Bu düşüşte TSK ve güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi de etkili oldu.

Fethullah Terör Örgütü'ne siper olan MHP de kaybetti

Onlarla birlikte Fethullah Çetesi de kaybetti.

Halk "Bölücülüğe hayır" dedi.
PKK ile mücadeleye karşı çıkanlara, PKK ve Fethullah ile birleşenlere oy vermedi.

1 Kasım seçiminin kazananları:

Her şeyden önce TSK kazandı. Bu seçimin kazananı Türk Ordusu'dur.
Çünkü, TSK'nın bölücü terörle mücadelesini engellemek isteyen CHP ve HDP kaybetmiştir. Bu mücadeleyi canla başla desteklemeyen, sessiz kalan MHP de kaybetmiştir.

AKP kazanmamıştır. Muhalefet, altın tepsi içinde iktidarı AKP'ye hediye etmiştir. Bölücü teröre karşı mücadeleyi desteklemeyen, "Saray Savaşı" diye karşı çıkan muhalefet, TSK'nın mücadelesinin meyvalarını AKP'nin tek başına toplamasına yol açmıştır. Tayyip'e "Muhalefete rağmen PKK ile çarpışan, ABD'ye posta koyan kahraman" görüntüsü sağlamıştır.

Önümüzdeki tehlikeler:

1
Tayyip, şimdi ABD ile arasını düzeltmek için Açılım'a geri dönme manevrası yapabilir. Bu yola girerse CHP ve HDP'den destek görecektir. Önümüzdeki en büyük tehlike budur.

2
Tayyip, TSK'nın kırmızı çizgi olarak ilan ettiği "PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi" konusunda geri adım atmak isteyebilir, TSK'ya bu konuda baskı uygulayabilir. Bu da ikinci büyük tehlikedir.
Bakınız:Türkiye'nin başına "Kürt Koridoru Hükumeti" tezgahı

3
 Milli Merkez ve İşçi Partisi'nin mücadelesi sonucunda AKP'nin rafa kaldırdığı "Yeni Anayasa" konusu dün gece seçimden hemen sonra AKP sözcüleri tarafından yeniden gündeme getirildi.

Vatan Partisi geçmişte olduğu gibi şimdi de bu konuda mücadeleye hazırdır.

AKP ile kim mücadele ediyor, kim koltuk değneği oluyor, geçmişte olduğu gibi şimdi de görülecektir.

Aydınlık, 2 Kasım 2015


Aydınlık, 2 Kasım 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder