26 Kasım 2015 Perşembe

Uçak düşürmek de başkanlık takıntısına ilaç olmadı

Devletler gerçeklere dayanılarak yapılan planlarla idare edilir. Kişilerin takıntılarına dayanılarak davranılırsa duvara toslanır.

Tayyip Bey'in Esad'ı devirme takıntısı, aslında başkanlık takıntısının uzantısıdır. Esad'ı devirip Şam'daki Emevi Camisi'nde namaz kılarsa başkanlık yolunda karşısında hiç bir engel kalmayacağına kendisini inandırmıştır.

Bu planına ABD'yi ve NATO'yu alet edebileceği ham hayali içindedir. Bütün ümidi ABD ve NATO'yu Suriye'ye müdahaleye ikna etmektedir. Türk Ordusu'nu böyle bir ateşe atmaya gücünün yetmeyeceğinin bilincindedir.

***

İlk denemesini kimyasal silahla yaptı. Çünkü Obama "Esad'ın kimyasal silah kullanması kırmızı çizgimizdir" demişti. Yani bu durumda ABD ordusu Suriye'ye müdahale edecekti. Teröristlere sarin gazı hammaddeleri Türkiye üzerinden gönderildi. Şam yakınındaki Doğu Guta'da teröristler kimyasal silahı kullanınca "Esad kullandı" diye yaygara yapılmaya başlandı.

Bakınız:



Kimyasal silahı Esad'ın kullandığına Obama'yı inandırmak umudu ile Tayyip Bey acilen ABD'ye uçtu. Obama'dan şunları istedi: (Mayıs 2013)
- Uçuşa yasak güvenli bölge kuralım
- Muhaliflere öldürücü silahlar verelim
- NATO muhaliflere güçlü destek versin

Obama bu taleplerin hepsini reddetti.
Ayrıca, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale yapmayacağını söyledi.
Ve ekledi: "Elimde Suriye sorununu çözecek sihirli bir değnek yok."

Obama, Tayyip Bey'in Cenevre itirazına da kulak asmadı.
Tayyip Bey: "Cenevre süreci Esad'a zaman kazandırır."
Obama: "Rusya ile Cenevre temelinde toplantı yapmak üzere anlaştık."

Bunun üzerine Tayyip Bey son kozunu oynadı. MİT'e yaptırmış olduğu sözde araştırmaya göre Suriye'den getirilen nümunelerde kimyasal silah izine rastlanmıştı. Kırmızı renkli kalın dosyayı yavaşça masanın üzerine koydu.

Tayyip Bey: "Ama Esad kimyasal silah kullandı. Deliller var. Siz kimyasal silahın kırmızı çizginiz olduğunu söylemiştiniz." Diye dosyayı iteledi.
Obama: "Bizim incelemelerimiz sürüyor. Kesin kanıt bulamadık."

Bakınız:


Daha sonra eline iki fırsat daha geçti: Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi ve Suriye tarafından atılan top mermilerinin Türkiye'ye düşmesi. Mermileri teröristler atmıştı ama bizimkiler "Esad attı" diye ortalığı ayağa kaldırdılar.

Bakınız:



Ancak Obama ve NATO cenahından çıt çıkmadı. Bir kere daha sukut-u hayal... 



Son umut Rus uçağını düşürdü. "NATO sınırları ihlal edildi, imdat" çağrısı ile Obama'ya ve NATO'ya başvurdu.

IŞİD Karşıtı Operasyon Sözcüsü Amerikalı Albay Steve Warren Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Gazeteci:
"Rus uçağı Türkiye sınırlarını ihlal etti mi?"
Albay Warren:
"Elimizdeki verileri incelemekteyiz. Dağlık bir bölge olduğu için tam olarak sınırın neresi olduğunu söylemek zor."

Bakınız:

Sukut-u hayal... Yine... Sözde stratejik müttefikimiz, beyanlarımıza ve TSK'nın gösterdiği radar izine inanmıyordu.

***
Peki, Obama neden Esad'ı devirmek için askeri müdahalede bulunmuyordu? Neden Tayyip Bey'i melul mahzun bırakıyordu her defasında? Neden başkanlık rüyasına çelme takıp duruyordu?

Gelecek yazıda...
***
arşiv:
G-20'de teröre karşı muhteşem birlik 19 Kasım 2015
Türk Ordusu kabul etmez 13 Kasım 2015 
Güvenli Bölge'nin güvenliği kime teslim edilecek 22 Kasım 2015 http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/11/guvenli-bolgenin-guvenligi-kime-teslim.html
Türkmen Dağı Suriye Ordusu'nun denetimine geçti 22 Kasım 2015 http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/11/turkmen-dag-suriye-ordusunun-denetimine.html
AKP Türkmenleri ateşe atıyor 23 Kasım 2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder