20 Ocak 2016 Çarşamba

PKK Silopi'de kaybetti, CHP Kurultayı'nda kazandı

CHP Genel Kurultayı, 21 maddelik Kurultay Bildirisi ile AKP'nin ve PKK'nın (dolayısıyla ABD'nin) tüm isteklerini CHP programı olarak ilan etti.

Bildirinin özü şu 3 maddede toplanıyor:
-- Özerklik: Üniter (ulusal) devlete son verilmesi
-- Eşit vatandaşlık: Anayasa'dan "Türk Milleti" tanımının çıkartılması
-- Yaşam tarzlarına güvence: Laikliğin ortadan kaldırılması.

Böylece, CHP Genel Kurultayı, PKK'nın temel taleplerini ve AKP'nin Yeni Anayasa esaslarını oybirliği ile kabul etti.

Oybirliği ile, yani bir tek delegenin bile itirazı olmaksızın Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ve laikliğin yıkılması kararı alınmış oldu.

Aydınlık, 20 Ocak 2016


Özerklikte Öcalan Formülü

PKK'nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 26-27 Aralık 2015 günlerinde Diyarbakır'da "Kürdistan'a özerklik" ilan etmişti. CHP Kurultayı da "Avrupa Özerklik Şartı'na Türkiye'nin koymuş olduğu çekincelerin kaldırılması" kararını aldı. Öcalan'ın formülü aynen böyle idi. "Bu formül amaca ulaşmak için yeterlidir" diyordu.

Türksüz Anayasa için PKK Formülü

Kurultayın aldığı "Eşit vatandaşlık" kararı vatandaşların eşitliği anlamına gelmiyor, etnik gurupların eşitliği anlamına geliyor. Bunun için de "Türk Millet" tanımı Anayasa'dan çıkarılıyor. "Yeni Anayasa" yaygarasının nedeni bu.

Laikliğin gömülmesi için AKP Formülü

AKP'nin ve cemaatlerin laikliği ortadan kaldırmak için öne sürdüğü formül "Yaşam tarzlarına güvence" şeklindedir. PKK da bu formülü ezberlemiştir ve her bildirisinde, her programında tekrar eder. "Yaşam tarzları" denen şey, dinsel kurallara dayanan yaşam tarzlarıdır. Burada kastedilen bireyin inanç özgürlüğü değildir. Devleti ve toplumu din temelleri üzerinde şekillendirme özgürlüğüdür, yani laikliği toprağa gömme özgürlüğüdür. Cemaat ve tarikatlara kendi topluluklarını istedikleri gibi yönetme özgürlüğüdür. Her toplukuk ayrı bir hukuk sistemi uygulayacak, ülke ölçeğinde Medeni kanun uygulanamaz hale gelecektir.

Bölücü ve Gerici "Yeni Anayasa" Koalisyonu

"Yeni Anayasa" girişiminin esasları CHP Kurultay Bildirisi ile toplu olarak ilan edildi, AKP - PKK (HDP) - CHP koalisyonunun temel ilkeleri belirlendi: Böylece Anayasa Komisyonu'nda bu üç parti arasında tartılılacak bir konu kalmadı.

Başkanlık Rejimi tartışması

Başkanlık tartışması, bu büyük tertibin gürültüye getirilmesi için yapılacak. CHP'nin yığınağı, Başkanlık konusunda gürültü çıkarmaya odaklı.
 
Başkanlık yaygarası: "Cambaza bak"

AKP bu nedenle "Başkanlık isteriz" diye yaygara yapıyor. HDP ve CHP de bu nedenle "Başkanlığı kabul etmeyiz" diye sözde feryat ediyor. Bütün kavga Başkanlık üzerine oluyor gibi gösterilerek "Özerklik-Eşit vatandaşlık- Yaşam tarzlarına güvence" tertibi gözlerden saklanmak isteniyor.

AKP, PKK ve CHP "Cambaza bak" diyerek sözde Başkanlık kavgasını gösteriyor. Millet Başkanlık yaygaraları ile oyalanırken "Özerklik-Eşit vatandaşlık-Yaşam tarzlarına güvence" tertibi hayata geçirilerek üniter laik devlet yıkılmak isteniyor.
CHP'nin Atatürkçü tabanı "Bunları yaptık ama Tayyip'i Başkan yaptırmadık" diye Cumhuriyet'in yıkılmasına razı edilmek isteniyor.

ABD ve PKK Batı Asya'da yenildi, CHP Kurultayı'nda kazandı

CHP Kurultayı, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi Kurultayı gibi oldu.
Batı Asya'da yenilen ABD ve Silopi'ye gömülen PKK, CHP Kurultayı'ndan zaferle çıktı.

^^
Doğu Perinçek'in yazısının tamamı için bakınız:

Not: "Başkanlık yaygarası" başlıklı bölüm tarafımdan eklenmiştir.

^^
arşiv:
CHP Kurultayı'ndan özerklik çıktı 19 Ocak 2016

AKP ve CHP "Özerklik Şart" lafını terketmelidir 3 Ocak 2016

AKP-CHP-HDP-PKK: Yeni Anayasa'da Türk Milleti olmayacak 8 Mayıs 2015



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder