11 Ocak 2016 Pazartesi

Vatan savaşı Sur'da mı verilir, İncirlik'te mi?


İşçi Partisi üyesi iken TKP'ye geçen, bu partinin bölünmesinden sonra da HTKP tarafında yer alan Ender Helvacıoğlu, bu müthiş sorusunu şöyle takdim ediyor:

"Tanklar ve toplar, yetmezse uçaklar eşliğindeki yiğit Türk ordusu ve polisi şu İncirlik'i bir kuşatsa ya..."

"Anti-emperyalist olan, bu kadar donanımı da varsa, Sur'u veya Cizre'yi değil, gider İncirlik'i kuşatır."

"Kürt illerine bu çapta bir donanımla saldırmanın nedeni herhalde 50-60 PKK'lı, hendek kazan 5-10 genç değil. Böyle olsaydı çok komik olurdu zaten. Esas neden, koskoca bir halkın gözünü korkutmak, sindirmek ve ezmektir. Daha önce yazdık, tarih de gösteriyor, başarı şansı sıfır. Kısa vadede sıfır, orta vadede sıfırın da altı."

Bakınız: 


Doğu Perinçek, bu satırları özetle şöyle değerlendiriyor:
(Parantez içi bana aittir)

Vatansızlar, çok önemli bir soru attılar ortaya: "Vatan savaşı Sur'da mı verilir, İncirlik'te mi?"

Vatanları yok ama vatan savaşının strateji ve taktiğine burunlarını sokuyorlar.
Yüreklerinin hangi cephede attığını da yazıyorlar. "Yiğit Türk ordusu" gibi alaycı sözlerle hangi cephede olduklarını ortaya koyuyorlar.

Bir de akıl öğretiyorlar: "Türk ordusu ve polisi Sur'u Cizre'yi bıraksın, gidip İncirlik'i kuşatsın". PKK'yı kurtarmak için şahane bir formül.

Vatansızların meselesi İncirlik'i kurtarmak değil, bozgunculuk yapmak. Türk ordusunun bölücü teröre karşı başarı şansı sıfır imiş. ABD emperyalistleri de aynı beklentiyi paylaşıyor.

Tankları öncelikle İncirlik'e sürmekten söz edenler, ya kışkırtıcılardır, ya da ABD'ye hizmet ettiğini bilmeyecek kadar akıl yoksunudurlar.

^^
^^
Türk ordusu ve polisi Sur'da, Cizre'de ABD'nin kara gücü olan PKK'ya karşı savaşıyor. Vatan mevzisinde değilseniz, vatan savaşının önceliklerine ilişkin bir tartışma yapamazsınız. "Vatan savaşı Sur'da mı verilir, İncirlik'te mi?" gibi vatan savaşı mevzisinden yanıtlanabilecek bir soruyu düşman cephesinden ileri sürüyorsunuz.

Suriye'nin kuzeyindeki "Kürt Koridoru" karşısında doğru mevzide yer alırsanız, İncirlik Üssü'nün PKK'ya yardım amacı ile kullanılmasına karşı tavır alabilir ve AKP iktidarını eleştirebilirsiniz.

(Düşman mevzisinden bu yönde yapacağınız bir eleştiri çok komik olur. PKK'nın ABD yardımı ile kurmakta olduğu Kürt Koridoru tarafında olduğunuz bilindiğine göre, ABD'nin PKK'ya bu konuda İncirlik üzerinden yardım ettiği de bilindiğine göre, AKP'nin İncirlik Üssü'nü ABD'ye açmasına karşı olduğunuza ve Türk Ordusu'nun İncirlik'i kuşatmasını gerçekten istediğinize kimseyi inandıramazsınız.)

^^
^^
Şu an Sur'da, Cizre'de Mehmetçiğe kurşun sıkılıyor, Türkiye içerden vuruluyor. Bu koşullarda öncelik terör örgütünü bu bölgelerden temizlemek midir, İncirlik'e saldırmak mı.

Asıl olan iç cephedir. İç cepheyi sağlama almazsanız dış cephe karşısında başarı sağlayamazsınız.

Mustafa Kemal Paşa, 4 Mart 1922'de stratejinin temel ilkesini ortaya koymuştu:
"Asıl olan dahili cephedir. Bu cephe bütün memleketin, bütün milletin vücuda getirdiği cephedir." (ATABE Cilt 20 Nutuk sayfa 168)

İstiklal Savaşı önce iç cephede başladı. İngilizlerin üzerimize sürdüğü gerici ayaklanmalar bastırıldıktan sonra Yunan ve Ermeni kuvvetlerine karşı direnme cephesi oluşturulabildi. Öncelikle iç cephe temizlenmeseydi Sakarya'da direnilemez ve Büyük Taarruz başlatılamazdı.

Bugün de durum aynıdır. Güneydoğu'da ABD'nin üzerimize sürdüğü PKK'yı temizleyen Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt Koridoru'nu bozar ve İncirlik'i Türk Ordusu'nun kumandası altına alacak koşulları oluşturur.

^^
^^
Vatansızların ve PKK üzerinden ABD emperyalizmine bağlananların Türkiye açısından başarıya ulaşma diye bir sorumlulukları yok.

İncirlik'te hala incir varsa, o incirin çekirdeğini dolduracak bir strateji bilgileri, taktik yetenekleri ve zekaları da yok.

PKK cephesinde mevzilendikleri için, ABD emperyalizmi için çalışan bir kafaları ve bölücü terörö örgütü ile birlikte çarpan yürecikleri var.

Doğu Perinçek'in yazısının tamamı için bakınız:

wxyz
arşiv:
Başkomutan Tayyip efsanesine zorunlu bir cevap 10 Ocak 2016 http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2016/01/baskomutan-tayyip-efsanesine-zorunlu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder