29 Haziran 2012 Cuma

İstiklal Mahkemesi kurulacak


  İSTİKLAL MAHKEMESİ KURULACAK! [29 Haziran 2012]  

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:
Tayyip Erdoğan, özel görevlendirilmiş mahkemeleri kaldırmayı değil, kendi denetimine almayı hedefliyor!
 
Ergenekon Mahkemelerinde Fethullah Gülen ve Abdullah Gül’ün otoritesi kırılacak, dizginler bütünüyle Tayyip Erdoğan’ın eline geçecek.
Şimdi buna "Yargı Bağımsızlığı" mı diyeceğiz?

Bugün, Türkiye’deki mücadele, bir bakıma İstiklal Mahkemeleri’ni kuranlar ile İstiklal Mahkemeleri’nin hükümlüleri arasındadır.

İstiklali yargılayanlar, İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanacaklardır.
Cumhuriyeti yıkmaya kalkanlar Türkiye’nin toprak bütünlüğünü parçalamak için yabancı devlet tertiplerinde görev yapanlar, Cumhuriyetin adaletine hesap vereceklerdir.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün bir basın açıklaması yaparak Özel Görevli Mahkemeler’in yeniden düzenlenmesi girişimini değerlendirdi. Perinçek’in açıklaması şöyle:


Ergenekon ve Balyoz tertipleriyle yürütülen yargılamalar, yine “terör ve “darbe” kapsamında tutulduğu için, Özel görevlendirilmiş yargılar sürecek.

Ancak Ergenekon Mahkemelerinde Fethullah Gülen ve Abdullah Gül’ün otoritesi kırılacak, dizginler bütünüyle Tayyip Erdoğan’ın eline geçecek.

10 YILDIR UYGULANMAYAN Türk Ceza Kanunu (TCK) UYGULANACAK

Milli Hükümet, yasada değişiklik yaparak, 1 yıl süre ile İstiklal Mahkemesi kurmalıdır.
Yargılamalar 6 ay içinde sonuçlandırılacaktır.

Türkiye’nin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve Cumhuriyete karşı kamu makamlarını işgal edenlerin işledikleri suçlar yargılanacak, 10 yıldır TCK'nın uygulanamayan hükümleri uygulanacaktır.

Karşı devrim eyleminin failleri böylece yargılanmış olacaklardır.

İstiklal Mahkemesinin yargılayacağı suçlar:

1. Türkiye Cumhuriyeti devletini başka bir devlet ile düşman konumuna getiren tertiplerde ve eylemlerde bulunmak.

2. Yabancı devletlerin Ortadoğu ve Türkiye projelerinde görev alarak, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne karşı veya Türkiye’nin topraklarının bir kesimini yabancı devletlerin egemenliğine devretmek amacıyla yapılan eylemlere katılmak.

3. Yabancı devletlerle gizli anlaşmalar yaparak, Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı eylemlere katılmak.

4. Yabancı devletlerle işbirliği yaparak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni “kafese kapatmak” yoluyla Orduyu etkisiz hale getirmek ve Türkiye’nin bölünmesine yönelik uluslararası tertip ve eylemlere katılmak.

5. Türkiye devletinin içinde gizli bir örgüt kurarak, yabancı devletlerin örgütleriyle birlikte TSK’yi ve Türkiye yurtseverliğini etkisiz kılmak için tertipler yapmak, düzmece belgeler üretmek yoluyla Türkiye’nin bölünmesi eylemine katılmak.

6. Yabancı ülkelerden yasadışı yollardan milyarlarca Dolar para alarak, komisyonları “üçe kapatarak”, Türkiye’yi başka devletlerle düşman konumuna düşüren veya Türkiye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan uluslararası tertiplere ve eylemlere katılmak.

7. Yönettikleri siyasal partileri laikliğe karşı faaliyetin odağı haline getirerek Cumhuriyete karşı yıkıcı eylemlere katılmak.

ANAYASA MAHKEMESİ HÜKMÜYLE SAPTANMIŞ SUÇLAR 
Bu eylemlerin hepsi TCK’de devlet aleyhine ve Türkiye’nin toprak bütünlüğüne karşı suçlar kapsamında tanımlanmıştır.

Bu suçlar, açıkça milletin gözleri önünde işlenmektedir ve hatta Anayasa Mahkemesi’nin 31 Temmuz 2008 tarihli AKP hakkında verdiği kararda da yargı hükmüyle saptanmış ve fiilleri de isim isim belirlenmiştir. Ne var ki, Cumhuriyet yargısı, ABD güdümlü bir karşıdevrimle etkisizleştirilmiştir.
Bu süreçte Cumhuriyetin ve vatanın temelini oluşturan Atatürk Devriminin yargılandığı bir yere gelinmiştir.

İSTİKLAL MAHKEMELERİNİ YARGILAYANLAR YARGILANACAK
İstiklal Savaşı’nın kapsamında bugün İstiklal Mahkemeleri de yargılanmaktadır. Oysa İstiklal Mahkemeleri olmasaydı, İstiklal Savaşı kazanılamazdı.,

Bugün, Türkiye’deki mücadele, bir bakıma İstiklal Mahkemeleri’ni kuranlar ile İstiklal Mahkemeleri’nin hükümlüleri arasındadır.

Aslında İstiklal Savaşı ve Cumhuriyet yargılanmaktadır.
Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, 28 Şubat, Odatv davalarında yapılan iş budur.

Bu sürecin sonuna gelinmiştir. İstiklali yargılayanlar, İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanacaklardır. Hepsi 100 kişiyi geçmez.

Cumhuriyeti yıkmaya kalkanlar, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü parçalamak için yabancı devlet tertiplerinde görev yapanlar, Cumhuriyetin adaletine hesap vereceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder