11 Ağustos 2015 Salı

CHP - HDP (PKK) Barış Bloku



CHP Milletvekilleri ve PKK kuyrukçusu sözde sol örgütler tarafından kurulan Barış Bloku'nun Kuruluş Bildirgesi 10 Temmuz 2015 günü yapılan basın toplantısında açıklanmıştı.

Barış Bloku kurucusu CHP Milletvekilleri şunlar:
Fikri Sağlar
İlhan Cihaner
Mehmet Tüm
Musa Çam
Niyazi Nefi Kara
Nurhayat Altaca Kayışoğlu
Müslim Bozkurt
Oğuz Kaan Salıcı
Okan Gaytancıoğlu
Onursal Adıgüzel
Orhan Sarıbal
Sezgin Tanrıkulu
Veli Ağbaba
Zeynel Emre
Zeynep Altıok


ÖDP, EMEP, DİSK, KESK, bilumum sözde solcu - sosyalist örgütler ve CHP Milletvekilleri PKK'yı korumak ve kollamak üzere seferber olmuşlar, böylece birer ABD askeri konumuna düşmüşlerdir.

(Sadece KP, HTKP ve HKP bu oluşuma katılmadılar)

Kurucular listesi, Kuruluş Bildirgesi ve basın toplantısı konuşmaları için tıklayınız:

Barış Bloku, "Suriye'de savaşa son, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine hayır" sloganı ile kurulmuştu. Bu sloganın anlamı "Türk Ordusu PKK kantonlarına müdahale etmesin" anlamına geliyor. TSK Suriye Ordusu ile savaşmak için Suriye'ye girse zil takıp oynarlar.

PKK'nın Suriye'de kurduğu kantonlara Türk Ordusunun müdahale etmesi tehlikesine (!) karşı PKK yandaşları tarafından kurulmuş olan böyle bir oluşuma çok sayıda CHP Milletvekilinin katılmış olması ve CHP Genel Merkezi'nin tepki göstermemesi, Dersimli Kemal yönetiminin konumu hakkında çok açık fikir vermektedir.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü toplantıda şöyle konuştu:
"IŞİD barbarlığına karşı güçlü, halkçı, sağlam, meşru, özgürlükçü bir hareket var güney sınırında. Rojava'ya en ufak bir müdahale, 4 parça Kürdistan'da Kürt özgürlük güçlerine ve Kürdistan halkına savaş ilan etmek anlamına gelir"

Barış Bloku'nun tek derdinin 4 ülkeden (Türkiye, İran, Irak, Suriye) toprak kopararak Büyük Kürdistan kurmayı amaçlayan Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin başarısı olduğu apaçık görülmektedir.

++++++++++

Temmuz ayının son haftasında TSK'nın PKK ile mücadeleye başlamasından sonra, Barış Bloku, PKK ile mücadelenin önlenmesini öncelikli görev olarak belirledi.

İstanbul, Ankara ve Adana'da yerel barış blokları kuruldu.

CHP Milletvekilleri İzmir'de de HDP'li vekiller ve PKK denetimindeki örgütlerle birlikte "Barış Bloku" kurdu.

8 Ağustos 2015 günü İzmir Mimarlar Odası'nda yapılan basın toplantısında Barış Bloku Bildirgesi okundu.

"İzmir halkını Savaşa Dur Demeye çağırıyoruz" başlıklı bildiride, TSK'nın PKK ile yaptığı mücadele "AKP Hükümetinin savaş hırsı, savaş çığırtkanlığı, ırkçılık" olarak suçlandı. PKK ile mücadeleye son verilmesi ve Çözüm Süreci'ne geri dönülmesi istendi.

Bildirgede şu imzalar da yer aldı:
HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü
CHP Milletvekilleri Musa Çam, Zeynep Altıok, Tacettin Bayır

 


++++++++++

arşiv:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder